facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 9. 6. 2020 - Zdeněk Gric

Monitor Philips 242B1V zabraňuje vizuálnímu hackování

Společnost MMD oznamuje nový 24” (23,8" / 60,5 cm) LCD monitor Philips 242B1V. Monitor pomáhá chránit soukromí pomocí snadno přepínatelného režimu soukromí, který zabraňuje „vizuálnímu hackování“ a skrývá obrazovku před lidmi v otevřených kancelářích nebo v co-workingových prostorech. Novou funkci ocení zejména společnosti či profesionálové, kteří často pracují s citlivými údaji a potřebují zajistit dokonalé bezpečí. Jediným stisknutím tlačítka obrazovka ztmavne a je ze všech úhlů prakticky neviditelná, zatímco uživatel nadále pozoruje jasný obraz. Může si tak zobrazovat i citlivé údaje, aniž by se musel bát úniku dat.



Philips 242B1V poskytuje kvalitní obraz s rozlišením Full HD 1920 x 1080 a technologií IPS pro širokou škálu přesné reprodukce barev. Díky pozorovacím úhlům 178° / 178° nabízí také špičkovou ergonomii. Monitor je vybaven režimem Easy Read, který umožní zažít pohodlné čtení podobné tomu jako byste četli klasickou papírovou knihu. SmartErgoBase je výškově nastavitelný, otočný a naklápěcí stojan, jenž uživatelům umožňuje umístit monitor do ideální vzdálenosti a polohy. Philips 242B1V také obsahuje nastavení LowBlue Mode, technologii, která snižuje škodlivé modré světlo krátkých vln. Navíc disponuje technologií FlickerFree omezující blikání a roztřesení obrazu.

Monitor se může pochlubit třemi hlavními funkcemi, které pomohou ušetřit a zároveň zajistit co možná nejvyšší kvalitu a pohodlí: LightSensor a Power Sensor, technologie SmartImage. Zatímco LightSensor přináší vysoký jas s minimálním výkonem a průběžným snižováním spotřeby energie, vestavěný Power senzor dokáže detekovat přítomnost uživatele a automaticky upravuje jas monitoru a snižuje jej vždy, když uživatel není před obrazovkou. Tím šetří náklady na energii až o 70 %. SmartImage je exkluzivní uživatelsky přívětivá technologie Philips, která optimalizuje výkon displeje. Na základě analýzy zobrazovaného obsahu SmartImage přizpůsobuje kontrast, sytost barev a ostrost obrázků a videí.

Kromě široké škály inovací je Philips 242B1V celkově energeticky efektivní a splňuje řadu environmentálních standardů a certifikací, včetně EnergyStar 8.0, EPEAT a RoHS.

Monitor bude k dispozici od poloviny června 2020 za doporučenou cenu 12 107 Kč (449 Eur).


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.