facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 10. 3. 2016

Modulární ThinkPad X1 Tablet přichází na český trh

Společnost Lenovo přináší na český trh další zařízení z profesionální byznysové řady ThinkPad X1. Lenovo ThinkPad X1 Tablet nabízí svým uživatelům funkce, které zatím žádný jiný tablet poskytnout neumí. S pomocí samostatných modulů připojitelných snadno k tabletu získají uživatelé de facto čtyři zařízení v lehkém a tenkém těle. Modul Productivity zvyšuje celkovou výdrž zařízení na baterii až na 15 hodin. Navíc také přináší další možnosti konektivity, mezi které patří HDMI port, klasické USB a port pro připojení dokovací stanice OneLink+. Pro spuštění prezentace je vhodný modul Presenter s integrovaným pico projektorem a HDMI portem. Tvořiví uživatelé pak jistě ocení modul 3D Imaging se zadní 3D kamerou Intel RealSense.



Tenký profil a hmotnost pouhých 1,1 kg předurčují tablet pro využití na cestách. Jedná se také o první tablet s operačním systémem Windows s podporou LTE Advanced pro rychlé připojení prakticky odkudkoli. K dispozici je společně s magnetickou klávesnicí ThinkPad v plné velikosti, kterou je možné nastavit do tří různých poloh pro pohodlné psaní. Tablet zároveň disponuje odnímatelným zadním panelem pro snadný servis a další možnosti vylepšení.

Stejně jako další novinky z řady ThinkPad X1 představuje ThinkPad X1 Tablet výkonné a odolné zařízení vhodné pro malé, střední i velké firmy. Poháněn je výkonným procesorem Intel Core m7 vPro v kombinaci s až 16 GB LPDDR3 operační paměti. Pro větší efektivitu práce je také vybaven operačním systémem až Windows 10 Pro. Dostatek místa pro všechna důležitá data poskytne až 1TB rychlé SSD úložiště.

Možnosti konektivity zahrnují mimo jiné USB 3.0, Mini DisplayPort, slot pro microSD či Nano SIM kartu. Čistý pracovní stůl bez zbytečných kabelů zajistí bezdrátové dokování WiGig. Uživatelé z řad profesionálů nemusí mít obavy ani z hlediska bezpečnosti uložených dat. ThinkPadX1 Tablet je vybaven čtečkou otisků prstů a bezpečnostním čipem TPM pro jejich maximální zabezpečení.

ThinkPad X1 Tablet bude na českém trhu dostupný v průběhu března za cenu od 49 990 Kč včetně DPH.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.