facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 4. 2008

Mobilní širokoúhlý projektor Hitachi CPX3

Hitachi CPX3 je nový přenosný projektor s rozlišením WXGA, nabízející jasný obraz s "HD" rozlišením 1280×800 bodů (poměr stran 16:10). Navazuje na model CPX1, má stejně odlehčenou a kompaktní konstrukci a je vhodný pro nejrůznější aplikace v kanceláři, doma nebo na cestách.
CPX3 váží pouze 1,7 kg a jeho rozměry jsou 274×205×59 mm. Navzdory takto kompaktnímu provedení, nabízí tento projektor jas 2000 lumenů, kontrastní poměr 500:1 a dokáže vytvořit obraz s úhlopříčkou 60" (153 cm) z projekční vzdálenosti pouhých 1,9 m. Nastavování je snadné a uživatelé tak mohou bez problémů přepínat mezi obrazy s poměrem stran 16:10, 16:9 a 4:3. Připojení zajišťuje vstup HDMI a dva RGB vstupy a navíc nové přemostění audio vstupů, které umožňuje používat zvukový výstup i tehdy, když je projektor v pohotovostním režimu.


Model CPX3 je vybaven mnoha oblíbenými funkcemi nejnovějších projektorů Hitachi, mezi které patří rychlý start během tří sekund a možnost okamžitého zapnutí nebo vypnutí, automatická korekce vertikálního lichoběžníkového zkreslení (keystone), režimy pro promítání na bílou, černou a zelenou tabuli a možnost vlastního pojmenování vstupů. Stejně jako všechny projektory Hitachi je i tento vybaven robustním zabezpečením na několika úrovních: ochrana heslem a PIN kódem, čidlo změny polohy a možnost zadat text na vlastní spouštěcí obrazovku ("My Screen").

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.