facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 19. 2. 2020 - Zdeněk Gric

MMD představuje monitor Philips 243B1

Společnost MMD představuje nový LCD monitor Philips 243B1 s úhlopříčkou 60,5 centimetrů. Monitor je vybaven rozlišením Full HD (1920 x 1080), dokovací technologií USB-C, připojením HDMI a mnoha funkcemi a technologiemi pro optimální pohodlí a produktivitu.



Philips 234B1 nabízí jednoduché dokování pomocí kabelu USB-C. Uživatelům tak stačí připojit notebook pomocí jediného tenkého oboustranného kabelu, aby si mohli užívat zabezpečeného vysokorychlostního přenosu dat USB 3.2 a sledovat videa ve Full HD kvalitě i při napájení notebooku.

Monitor je vybaven technologií proti blikání (tzv. Flicker-free) a režimem LowBlue, jenž chrání před namáháním očí. Samozřejmostí je také plně nastavitelná SmartErgoBase, kterou lze otočit a natavit pro zajištění pohodlné ergonomie. O snadnou konektivitu se pak stará široké spektrum možností připojení – DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, USB 3.2 Gen 2, HDCP, RJ45 a dalších.

Philips 243B1 splňuje četné environmentální normy a certifikace, jako jsou EnergyStar 8.0, EPEAT, TCO Certified Edge a RoHS. Vestavěný PowerSensor automaticky detekuje přítomnost uživatele a na základě toho upravuje jas monitoru, což vede k delší životnosti monitoru a úsporám energie až o 80 %. Monitor je navíc vybaven zařízením LightSensor, jež automaticky upravuje jas obrazu podle světelných podmínek v místnosti, a také vypínačem (Zero Power Switch), který zajišťuje nulovou spotřebu energie. Philips 243B1, dodávaný ve 100% recyklovatelných obalových materiálech je zcela bez škodlivých látek, jako je rtuť, olovo a PVC / BFR.

Monitor Philips 243B1 bude k dispozici od března 2020 za doporučenou koncovou cenu 6889 Kč (269 Eur).