facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 25. 7. 2008

Mio C725 pro navigaci i multimédia

Označení Mio C725 nese nový vyspělý GPS navigační přístroj kombinovaný s audio a video přehrávačem a prohlížečem obrázků. Mio C725 se vyznačuje kvalitním velkým dotykovým displejem o úhlopříčce 7“ a rozlišení 800×480 pixelů. K dekódování obrázků, zvuku a videa slouží 400 MHz procesor Samsung 2443. Navigační systém je vybaven dvacetikanálovým GPS přijímačem kompatibilním s technologií SiRFStar III. Jelikož dokáže sledovat až 20 satelitů najednou, je zjišťování pozice značně přesnější a rychlejší (funguje téměř okamžitě po zapnutí přístroje).


Mapy a ostatní data jsou uložena ve statické 2GB paměti (ROM) a 64MB dynamické paměti (RAM). Pro připojení flash disků a paměťových karet je přístroj vybaven standardním USB portem a SD/MMC slotem. Jako úložný prostor pro multimediální soubory přehrávané na Mio C725 slouží právě paměťové karty a flash disky.
Kromě USB konektoru je mezi porty přítomen mini-USB port, 3,5 mm výstup pro sluchátka, AV vstup pro připojení přenosných přehrávačů jako DVD, digitální TV a jiná přenosná multimediální zařízení. Užitečnou součástí přístroje je bezdrátový FM vysílač, který vysílá zvuk do audio systému auta. Každý si ale samozřejmě může připojit sluchátka nebo poslouchat hudbu prostřednictvím zabudovaných stereo reproduktorů.
Mio C725 rozeznává všechny rozšířené multimediální soubory. Po připojení paměťové karty nebo flash disku s uloženými fotografiemi může posloužit jako digitální foto rámeček. Podobně přehrává i hudbu a videa. Přístroj umožňuje přehrát video soubory formátů MP4, MOV, AVI, WMV, ASF a 3GPP.
Navigační software je založen na softwaru MioMap 2008 s mapovými podklady 38 zemí Evropy. Lze také nainstalovat mapy dalších zemí. Navigační systém je ovládán prostřednictvím dotykového displeje a díky tomu je vkládání údajů velmi rychlé. Mio C725 navíc rozeznává pokročilé hlasové příkazy.
Přístroj má vestavěný Li-Ion akumulátor s kapacitou 1200 mAh, která vystačí pro přibližně 1,5 hodiny práce. Mio C725 o rozměrech 123×182×23 mm a hmotnosti 380 gramů bude uvedeno na český trh ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).