facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 20. 7. 2009

Microsoft zveřejnil informace o Windows Azure

Microsoft zveřejnil podrobné informace o dostupnosti a cenové politice spojené s internetovou platformou Windows Azure, která umožňuje vyvíjet a nabízet aplikace v prostředí internetu (Cloud Computing). Platforma Windows Azure zahrnuje vlastní operační systém pro webové služby, webovou relační databázi Microsoft SQL Azure a možnost propojení a spolupráce s .NET Services. Díky provázání se stávající infrastrukturou společnosti Microsoft nabízí Azure intuitivní a efektivní vývojové prostředí, automatizovanou správu služeb s „all-inclusive” zákaznickou podporou se zárukou dostupnosti služeb.



Platforma Windows Azure je univerzální sada internetových služeb provozovaných v datových centrech Microsoftu. Jejich součástí je nový operační systém Windows Azure a celá řada služeb, které lze využívat samostatně nebo navzájem propojovat. Cílem Windows Azure je vytvořit zcela nové prostředí pro spouštění aplikací, které běží přímo v internetu (Cloud Computing), nebo poskytnout prostředí pro online služby, o které lze obohatit existující aplikace provozované na lokálních počítačích. Windows Azure je tak dalším krokem v rozvoji webových služeb založených na konceptu Software + Služby, kterým Microsoft zpřístupňuje uživatelům stejné služby a aplikace v různých typech zařízení. Celá platforma Windows Azure navíc vytváří kvalitní prostředí k provozu aplikací pro koncové uživatele, jako jsou Microsoft Dynamics, Office Live, Exchange Online, SharePoint Online nebo Windows Live.

 

Zákazníci mohou využívat Windows Azure, SQL Azure a .NET Services s platbami závislými na skutečném využívání služeb. Při uvedení platformy Azure do komerčního provozu budou zákazníci moci využít časově omezených slev a výhod, které jim usnadní a zpříjemní vstup na nové trhy a oslovení nových koncových zákazníků.

 

Více informací o Windows Azure, SQL Azure a .NET Services bude zpřístupněno v průběhu konference Professional Developers Conference 2009 (PDC 2009), která proběhne ve dnech 17.-19. listopadu 2009. V současnosti je dostupná bezplatná testovací verze s označením CTP, kterou mohou partneři a zákazníci společnosti Microsoft už nyní využít bezplatně pro testování celé platformy a možností využití platformy Windows Azure pro svůj další rozvoj. Podrobnější informace o platformě Windows Azure a strategii Software + Služby jsou k dispozici na http://www.windowsazure.com.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.