facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 29. 4. 2009

Microsoft vychází vstříc začínajícím podnikatelům

Microsoft v rámci Czech Innovation Day & Brokerage Event 2009 oficiálně uvedl na český trh projekt BizSpark, který je určen pro podnikatelské inkubátory a všechny začínající firmy vyvíjející webové aplikace. Microsoft se tímto krokem snaží podpořit start slibných začínajících podnikatelů, kteří na trh přicházejí s inovativními myšlenkami a nápady. Do programu se mohou zapojit všechny soukromé firmy fungující kratší dobu než tři roky, jejichž roční obrat nepřesahuje 500 000 USD, a které vytváří webové aplikace poskytující služby přes internet. Zapojení do programu BizSpark je zdarma. Po třech letech, kdy jsou již firmy silné a program opouští, musí pouze uhradit jednorázový symbolický poplatek 100 USD.



Výhody programu BizSpark:

  • Profesionální software za stovky tisíc korun dostupný zdarma prostřednictvím Microsoft Developer Network Premium (MSDN, portál umožňující stahovat nejnovější verze softwarových nástrojů).
  • Technická podpora ze strany Microsoftu a partnerů projektu.
  • Propagace firem nejen prostřednictvím databáze BizSpark DB.
  • Zprostředkování kontaktů na potenciální partnery, investory a klienty.

 

Prostřednictvím MSDN lze stáhnou software pro vývoj, design, testování, prezentace, systémy pro produkční prostředí, správu a hosting a další nástroje Microsoftu. Firmy, které mají zájem se zapojit, se mohou obrátit na nejbližšího Network Partnera nebo manažery programu BizSpark na www.microsoft.com/bizspark/FindNetworkPartner.aspx a požádat o vstupní kód. S přihlášením pomohou i technické inkubátory a parky, univerzity a organizace spolupracující s univerzitami a podporující lokální firmy.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.