facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 20. 7. 2010

Microsoft jmenoval generálního ředitele

Společnost Microsoft oznámila jmenování generálního ředitele české pobočky. S platností od 1. srpna 2010 se jím stává Roman Cabálek, který od roku 1999 pracoval v Microsoftu na různých pozicích v obchodní divizi OEM v České republice i na úrovni regionu střední a východní Evropy, a od roku 2008 jako generální ředitel divize OEM v Microsoftu pro střední a východní Evropu (CEE). Roman Cabálek bude jako generální ředitel dohlížet na všechny obchodní aktivity a programy provozované firmou Microsoft v České republice. V nejbližší době se jedná především o rozvoj cloudové strategie společnosti, uvedení české verze Microsoft Office 2010 a Microsoft Office Web Apps na český trh, představení Internet Exploreru 9, uvedení aplikací Windows Live Essentials a v neposlední řadě podporu konkurenceschopnosti České republiky v rámci Evropy.



Roman Cabálek nahrazuje ve funkci Jane Gilson, která byla generální ředitelkou pobočky od roku 2007 a odchází pracovat jako obchodní a marketingová ředitelka do německé pobočky Microsoftu. Za jejího působení získala česká pobočka ocenění Gender Studies za slaďování osobního a profesního života svých zaměstnanců, stala se v letech 2008 a 2009 nejlepším zaměstnavatelem České republiky a získala několik významných ocenění za projekty z oblasti CSR. V době působení Jane Gilson byly na český trh úspěšně uvedeny produkty Windows 7, Microsoft Office 2010 a odstartována cloudová strategie pobočky.

 

Roman Cabálek (44) se vrací do české pobočky z ústředí společnosti Microsoft pro střední a východní Evropu, kde od roku 2002 pracoval na různých pozicích ve vedení divize OEM. Od roku 1999 Roman zastával v české pobočce Microsoftu pozici manažera partnerů v divizi OEM. Před příchodem do Microsoftu pracoval jako PR a marketingový manažer ve společnosti Sony Czech, na různých obchodních a marketingových pozicích ve společnostech Beiersdorf a Studio Lukas, jako učitel a později zástupce ředitele základní školy v Dobřichovicích. Roman vystudoval matematiku, fyziku a pedagogiku na fakultě přírodních věd University Palackého v Olomouci a studoval zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.