facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 20. 7. 2010

Microsoft jmenoval generálního ředitele

Společnost Microsoft oznámila jmenování generálního ředitele české pobočky. S platností od 1. srpna 2010 se jím stává Roman Cabálek, který od roku 1999 pracoval v Microsoftu na různých pozicích v obchodní divizi OEM v České republice i na úrovni regionu střední a východní Evropy, a od roku 2008 jako generální ředitel divize OEM v Microsoftu pro střední a východní Evropu (CEE). Roman Cabálek bude jako generální ředitel dohlížet na všechny obchodní aktivity a programy provozované firmou Microsoft v České republice. V nejbližší době se jedná především o rozvoj cloudové strategie společnosti, uvedení české verze Microsoft Office 2010 a Microsoft Office Web Apps na český trh, představení Internet Exploreru 9, uvedení aplikací Windows Live Essentials a v neposlední řadě podporu konkurenceschopnosti České republiky v rámci Evropy.



Roman Cabálek nahrazuje ve funkci Jane Gilson, která byla generální ředitelkou pobočky od roku 2007 a odchází pracovat jako obchodní a marketingová ředitelka do německé pobočky Microsoftu. Za jejího působení získala česká pobočka ocenění Gender Studies za slaďování osobního a profesního života svých zaměstnanců, stala se v letech 2008 a 2009 nejlepším zaměstnavatelem České republiky a získala několik významných ocenění za projekty z oblasti CSR. V době působení Jane Gilson byly na český trh úspěšně uvedeny produkty Windows 7, Microsoft Office 2010 a odstartována cloudová strategie pobočky.

 

Roman Cabálek (44) se vrací do české pobočky z ústředí společnosti Microsoft pro střední a východní Evropu, kde od roku 2002 pracoval na různých pozicích ve vedení divize OEM. Od roku 1999 Roman zastával v české pobočce Microsoftu pozici manažera partnerů v divizi OEM. Před příchodem do Microsoftu pracoval jako PR a marketingový manažer ve společnosti Sony Czech, na různých obchodních a marketingových pozicích ve společnostech Beiersdorf a Studio Lukas, jako učitel a později zástupce ředitele základní školy v Dobřichovicích. Roman vystudoval matematiku, fyziku a pedagogiku na fakultě přírodních věd University Palackého v Olomouci a studoval zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.