facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 28. 7. 2020 - Zdeněk Gric

Mesh systém TP-Link Deco X20 s podporou Wi-Fi 6

Společnost TP-Link přichází na trh s novinkou v podobě Wi-Fi Mesh systému Deco X20, který si poradí s nedostatečným signálem v okrajových částech pokrývaného prostoru. Kromě stability nabídne i vyšší rychlost, a to díky podpoře nejnovějšího bezdrátového standardu Wi-Fi 6 (802.11ax). Základní sada Wi-Fi Mesh systému TP-Link Deco X20 obsahuje dvě jednotky, nicméně v prodeji je i verze s třemi jednotkami. Levnější z obou řešení dokáže pokrýt efektivním signálem bezdrátového internetu plochu až 370 metrů čtverečných, zatímco tři kusy opakovačů už pokryjí až 540 metrů.



Díky zmíněné podpoře Wi-Fi 6 navíc dosahuje maximální rychlost přenosu dat v rámci bezdrátové sítě do 1 800 Mb/s, z toho ve frekvenčním pásmu 5 GHz do 1 201 Mb/s a v pásmu 2,4 GHz do 574 Mb/s. To bohatě splňuje požadavky i náročnějších on-line aplikací včetně streamování HD videa nebo her přes internet. Díky modulaci OFDMA a technologii MU-MIMO dochází u mesh systému Deco X20 ke čtyřnásobnému navýšení kapacity a současnému přenosu k více zařízením (najednou k síti připojíte až 150 koncových zařízení).

Plynulé pokrytí domácnosti

Výsledkem instalace sady Deco X20 je plynulé pokrytí celé domácnosti silnějším signálem, a to včetně tzv. mrtvých zón, které jsou v tomto nastavení oproti tradičnějším řešením prakticky eliminovány. Velice nízká latence pak zvyšuje hratelnost on-line her i použitelnost videochatů. Koncová zařízení se navíc při pohybu v rámci pokrývaného prostoru automaticky a v reálném čase připojí k extenderu s nejvyšší úrovní signálu, a to, aniž byste si vůbec něčeho všimli. Dokonce i SSID, tedy název sítě, je u všech opakovačů shodný.

Bezpečnost je dnes základ

Výrobce samozřejmě myslel i na bezpečnost a integroval tak do mesh systému balík bezpečnostních funkcí TP-Link HomeCare, vyvinutý ve spolupráci s bezpečnostní firmou Trend Micro. Součástí komplexní ochrany je jak antivirus, tak prioritizace jednotlivých zařízení díky funkci QoS (Quality of Service) nebo sofistikovaná rodičovská kontrola s možností omezení času tráveného dětmi na internetu z jednotlivých zařízení, případně blokování jednotlivých (typů) webů a on-line činností pro samostatné uživatelské profily.

Klíčové vlastnosti Mesh systému TP-Link Deco X20:

  • Vysoká rychlost a nízká latence: Dokonce i při těch datově nejnáročnějších on line aktivitách nebudete ztrácet nervy. Celkem 1 800 Mb/s ve dvou frekvenčních pásmech postačí i pro více souběžně připojených zařízení.
  • Wi-Fi 6: Nejnovější standard bezdrátového připojení pro ještě stabilnější on-line zážitek.
  • Jednotná síť: Sjednocená síť zajistí plynulejší připojení k internetu odkudkoliv z pokrývaného prostoru.
  • Důraz na bezpečnost: Rozšířené funkce rodičovské kontroly vám dodají klid na duši.
  • Snadné nastavení: Spolupráce s mobilní aplikací Deco pro Android a iOS.
  • Ovládání hlasem: Podpora hlasové asistentky Alexa od Amazonu.

 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.