facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 19. 5. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Mesh systém nové generace Wi-Fi 6E od TP-Linku

TP-Link Deco XE75Společnost TP-Link uvedla nový třípásmový Wi-Fi mesh systém AXE5400 Deco XE75, který patří k těm nejvýkonnějším z mesh sys­té­mů značky TP-Link, a to mimo jiné i díky podpoře standardu Wi-Fi 6E. Využití zcela nového 6GHz pásma otevírá prostor k vyšším rychlostem, nižší odezvě a bezprecedentní kapacitě. Wi-Fi 6E více než zdvojnásobuje dostupné spektrum, což znamená méně konkurence mezi koncovými zařízeními a bezproblémové přenosy.



Mesh systém AXE5400 Deco XE75 nabízí ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz teoretickou rychlost 574 Mbit/s, v 5GHz pásmu pak 2 402 Mbit/s a v pásmu 6 GHz pak dalších 2 402 Mbit/s. Rychlost zařízení je tak vhodná i pro aplikace s velkou datovou spotřebou, jako je například streamování videa v 8K rozlišení.

K síti můžete prostřednictvím Mesh systému Deco XE75 připojit až 200 koncových zařízení bez kompromisů v rychlosti, a to hlavně díky využití technologií jako OFDMA, MU-MIMO, 1024-QAM nebo BSS Color. Už samotný standard Wi-Fi 6E ale přináší čistší a silnější signál. Tímto způsobem je zajištěna vyšší kapacita a efektivita na místech s vysokou hustotou uživatelů.

TP-Link navíc tvrdí, že nový mesh systém Deco XE75 disponuje umělou inteligencí, která zajišťuje analýzu síťového prostředí pro ideální pokrytí Wi-Fi. Pokrytí se prý díky tomu dostane do každého kouta, respektive přesně tam, kde ho potřebujete.

TP-Link Deco XE75

TP-Link nabízí nový mesh systém v balení jednoho, dvou nebo tří přístupových bodů, přičemž poslední varianta je vhodná pro prostory až do cca 670 metrů čtverečních. Bez problémů je přitom možné dokoupit další přístupové body.

Dodejme, že u mesh systémů od TP-Linku je standardem silná úroveň zabezpečení a všechny potřebné funkce a vlastnosti sítě lze nastavít v přehledné a intuitivní mobilní aplikaci Deco, která provází nastavením krok za krokem. A za zmínku jistě stojí i jednoduchý a minimalistický bílý design oválné jednotky Deco XE75.