facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 4. 5. 2020 - Zdeněk Gric

Martin Janáček byl jmenován viceprezidentem oddělení AIS

Vývojové centrum SAP v Brně, které je od roku 2016 součástí celosvětové sítě laboratoří SAP Labs, letos slaví kromě 25. výročí své existence také jmenování svého generálního ředitele Martina Janáčka do pozice viceprezidenta pro globální tým AIS (Application Innovation Services). Ten se zaměřuje na podporu zákazníků a vývoj inovací pro aplikace SAP z oblastí financí, controllingu, logistiky a výroby. Martin Janáček se stává prvním viceprezidentem v historii brněnské pobočky a zároveň i nadále zůstává generálním ředitelem SAP Labs Česká republika.



Martin Janáček nastoupil do společnosti SAP před 19 lety. Zpočátku působil jako vývojář v německém sídle společnosti ve Walldorfu. V roce 2003 přesídlil do Brna, kde se zabýval vývojem finančních aplikací. Od roku 2008 vedl tým pracující na vývoji produktů pro finance, controlling a veřejnou správu. V roce 2016, kdy brněnská pobočka získala titul SAP Labs a zařadila se tak mezi dvacet specializovaných laboratoří nacházejících se po celém světě, byl Martin Janáček jmenován generálním ředitelem SAP Labs Česká republika. Od 1. května je zároveň viceprezidentem pro tým AIS.

Za vedení Martina Janáčka se brněnská pobočka SAP Labs rozrostla z původních zhruba 150 zaměstnanců více než dvojnásobně. Zdejší experti se zabývají vývojem aplikací pro oblast financí, podporou a lokalizací produktů SAP včetně SAP S/4HANA, SAP Cloud Platform, SAP Fiori UX (uživatelské prostředí pro software SAP) a dalších klíčových řešení.

Než nastoupil do společnosti SAP, pracoval Martin Janáček jako marketingový manažer v rodinné firmě, projektový manažer ve studentské organizaci AIESEC a vedl neziskovou jachtařskou asociaci ASV. Získal inženýrský titul v oboru Systémové inženýrství a informatika na Mendelově univerzitě v Brně.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.