facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 7. 1. 2019

Marek Chmiel řídí společnost DataSpring

V lednu 2019 se novým výkonným ředitelem společnosti DataSpring stal Marek Chmiel. Jeho úkolem bude naplnění obchodní a rozvojové strategie firmy a také úzká spolupráce se skupinou AUTOCONT, do jejíž struktury je DataSpring nově začleněn jako divize ECP – Enterprise Cloud Provider. Marek Chmiel přichází do DataSpringu ze společnosti AUTOCONT, kde působil od roku 2002. Nejprve jako vedoucí dohledového centra, kdy zodpovídal za provoz datového centra a provoz serverových částí outsourcingových projektů. Posledních 12 let se z pozice obchodního ředitele divize Outsourcing a cloud podílel na zavádění a rozvoji outsourcingových a cloudových projektů.



Marek Chmiel vystudoval Vysoké učení technické v Brně. Po studiích se věnoval IT, profesní dráhu začal jako programátor a správce sítě. Ve volném čase sportuje – hraje badminton, jezdí na horském kole, v létě chodí rád po horách a v zimě lyžuje. Mezi jeho další koníčky patří fotografie, výpočetní technika a automobilismus.

„Jsem rád, že se můžu podílet na dalším rozvoji DataSpringu v oblasti cloudových služeb a pokročilého zpracování dat. Nově chceme zákazníkům pomáhat především s transformací jejich IT infrastruktury do hybridního modelu, tj kombinaci on-premise řešení s cloudovými službami. A to se všemi výhodami, který tento model nabízí,“ říká Marek Chmiel, výkonný ředitel DataSpring. „Naším plánem, který je plně v souladu se strategií vlastníka, skupiny KKCG, je vybudovat z DataSpringu silného regionálního poskytovatele cloudových služeb s působností na českém a slovenském trhu. V budoucnosti chceme expandovat i na další trhy ve střední a východní Evropě,“ dodává.

Jmenování Marka Chmiela i začlenění DataSpringu do EBS části skupiny AUTOCONT dále podpoří již probíhající spolupráci společností DataSpring a AUTOCONT. Společnost DataSpring zůstává i nadále samostatným právním subjektem. Obě společnosti jsou pak majetkově součástí investiční skupiny KKCG.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.