facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 20. 6. 2008

Mainframe Fujitsu Siemens na technologii x86

Fujitsu Siemens Computers hodlá v budoucnu osazovat své BS2000/OSD mainframy základní a střední třídy špičkovou x86 technologií od Intelu. První modely řady SQ Business Servers budou dostupné ke konci letošního roku. Systémy budou díky vysokému transakčnímu výkonu vhodné především pro použití v bankách a v účetních systémech. Modely nové řady umožní provoz standardních aplikací na platformách Linux a Windows paralelně s provozem systému BS2000/OSD.
Nová řada doplní stávající řadu BS2000/OSD Business Servers, která pokrývá celé spektrum výkonů. Systémy SQ Business Servers představují logický krok Fujitsu Siemens Computers v rámci strategie, jejímž cílem je přenést software operačního systému a aplikací BS2000/OSD na standardní hardwarovou technologii.


Technologie x86 zažívá dynamický rozvoj a na trhu je velmi rozšířená. Nová platforma zákazníkům umožní provozovat aplikace pro Linux a Windows pod týmž systémem. Další výhodou, kterou x86 technologie přináší, je široká podpora napříč základnou nezávislých dodavatelů softwaru. Uživatelé získají flexibilní platformu, která jim umožní provést konsolidaci stávajících serverových prostředí, a to při nízkých celkových nákladech na vlastnictví.
Procesory x86 typu Xeon MP používané v dnešních serverech nabízejí širokou škálu funkcí, která uspokojí i náročné požadavky mainframových prostředí. Podpora funkcí RAS (reliability-availability-security), které jsou pro provoz špičkových serverů životně důležité, je implementována standardně, podobně jako funkce ECC (error correction code), ochrana operační paměti memory scrubbing, funkce SDDC (single device data correction), podpora výměny a zařazení záložních komponent za provozu typu hot spare a hot plug, funkce vyrovnávací paměti RAID polí a technologie redundantního zálohování.
Nové systémy řady SQ Business Servers budou na trhu dostupné ke konci roku 2008. Představení dalších modelů řady SQ vybavených pokročilými jednojádrovými procesory a s vylepšeným celkovým výkonem systému je naplánováno na podzim 2009. V dalších řadách budou systémy virtuálních strojů VM2000 podporovat také paralelní provoz několika hostovaných BS2000/OSD systémů. Dále, od roku 2010, bude možné provozovat Linux a Windows jako hostované systémy na modelech řady SQ Business Servers spolu se systémem BS2000/OSD.


 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).