facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 7. 3. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Logitech představil svoji doposud nejdokonalejší webkameru

MX BrioSpolečnost Logitech představila novou prémiovou webkameru MX Brio. Jde o doposud nejpokročilejší webovou kameru od Logitechu urče­nou pro streamování, videokonfe­rence a vzdálenou spolupráci. Díky pokročilému snímači s rozlišením Ultra HD 4K a inteligentním funkcím pro zpracování videa pomůže nová kamera dosáhnout špičkovou kvaltu zobrazení.



Základem mimořádných schopností webkamery MX Brio je pokročilý snímač s rozlišením Ultra HD 4K, který umožňuje získat mimořádně ostrý obraz. Výsledná kvalita obrazu je ale kromě obvyklé automatické korekce světla zvýšena také pomocí umělé inteligence s důrazem na vykreslení obličeje. Výsledkem je přirozenější obraz a video s 2x lepší viditelností obličeje a 2x jemnějšími detaily obrazu v obtížných světelných podmínkách ve srovnání s kamerou Brio 4K, předchozí vlajkovou lodí Logitechu v oblasti videokamer. Uvedené vylepšení kvality obrazu není pouze proklamací výrobce, ale bylo potvrzeno i nezávislým testováním v laboratoři DXOMARK.

Webkamera MX Brio navíc umožňuje uživatelům vyladit svůj vzhled ručním nastavením expozice, barevného odstínu, živosti barev, velikosti zorného pole a dalších parametrů pomocí softwaru Logi Options+, Logi Tune a G HUB. Režim Show Mode zase usnadňuje snímání náčrtů nebo jiných fyzických objektů na stole pouhým nakloněním webové kamery.

Pro streamování a videokonference je kromě kvalitního obrazu samozřejmě důležitý i zvuk, a proto má MX Brio dva směrové mikro­fo­ny s funkcí potlačení hluku v pozadí, takže uživatele bude lépe slyšet. Webkamera má také integrovanou clonu pro ochranu soukro­mí a firemní uživatelé modelu MX Brio 705 mohou navíc pomocí Logi Tune aktivovat funkci automatického rámování RightSight, která detekuje mluvčího a zaměřuje se na něj, i když se pohybuje.

Pro IT týmy, které vybavují pracovní stanice zaměstnanců a domácí kanceláře, je určen model MX Brio 705 for Business, který je kompatibilní s většinou videokonferenčních platforem, je certifikován pro Microsoft Teams, Google Meet a Zoom a spolupracuje také s Chromebookem. Navíc mohou správci IT vybavení bezpečně aktualizovat firmware a řešit problémy různě vybavených pracovních týmů prostřednictvím webové platformy pro správu zařízení Logitech Sync.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.