facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 6. 9. 2011

Logica zajistí zabezpečení systému Galileo

Společnost Logica oznámila podepsání dvou nových smluv vztahujících se k evropskému navigačnímu systému Galileo. Nové smlouvy se konkrétně týkají fáze Full Operational Capability (FOC, konečná fáze budování systému) a společnost Logica je uzavřela s Evropskou kosmickou agenturou (ESA, European Space Agency). V rámci první smlouvy bude mít Logica ve spolupráci s firmou Thales Alenia Space France na starosti zabezpečení pozemního systému pro řízení navigace a přenos dat k satelitům (Ground Mission Segment, GMS), zřízení řídicího centra Galileo Security Facility a implementaci systému šifrovacích klíčů. Centrum Galileo Security Facility bude řídit zabezpečení celého systému, přičemž jeho systémy budou nainstalovány ve dvou monitorovacích centrech, které vzniknou ve Francii a Velké Británii. Logica GMS představuje jádro veřejné regulované služby (Public Regulated Service, PRS) systému Galileo.



Druhý kontrakt se týká prvků pro pozemní řídicí systém (Ground Control Segment, GCS). Logica bude ve spolupráci s britskou pobočkou společnosti Astrium zajišťovat řízení souboru družic (Satellite Constellation Control Facility), které zajistí, aby všech 30 satelitů systému Galileo bylo plně funkčních. O zabezpečení systému GSC se bude starat systém šifrovacích klíčů (Satellite Key Management Facility).

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.