facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 4. 5. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Localazy vyvíjí nástroj pro překlad mobilních aplikací

LocalazyBrněnská firma Localazy se pochlubila, že získala významnou investici ve výši desítek milionů korun od Lighthouse Ventures na vývoj nástroje pro překlad mobilních aplikací, který se bude jmenovat stejně jako firma Localazy. Cílem Localazy je ušetřit práci a čas se správou překladů zejména menším vývojářským firmám a programátorům.



Firmu Localazy založil Václav Hodek, autor aplikace Floating Apps, která telefonům běžícím na operačním systému Android umožňuje multitasking mezi různými aplikacemi. Dnes má Floating Apps jen na Google Play přes 7,5 milionu stažení a každý den si ji stáhne dalších pět až osm tisíc lidí. Při práci na aplikaci Floating Apps ovšem narazil Václav Hodek na překážku v podobě překladů textů pro nové funkce a přidávání nových jazyků. I když existuje řada nástrojů na správu překladů, všechny vyžadují úpravu aplikace a jsou složité. „Člověk se ztrácel v tom, co který překladatel udělal, někteří lidé navíc existující překlady znehodnocovali. V neposlední řadě pak často překladatel přišel příliš pozdě, až když byla aplikace publikovaná,“ popisuje Hodek své zkušenosti a důvod, proč se rozhodl se svým týmem navrhnout nástroj s jednoduchým uživatelským rozhraním určený zejména pro vývojáře aplikací.

Václav Hodek
Václav Hodek

Localazy nabídne i proaktivní mechanismy pro kontrolu kvality překladů. Uživatel bude mít možnost aktualizovat překlady online přímo v telefonu a pak je sdílet i mezi aplikacemi navzájem. Vývojář tak dostane až polovinu své aplikace přeloženou do 80 jazyků zdarma.

První verze nástroje Localazy je již asi měsíc k dispozici veřejnosti. Díky investici od Lighthouse Ventures se nyní může Localazy soustředit na vylepšování produktu a podporu pro další platformy. Služba je totiž nyní dostupná jen pro aplikace běžící na Androidu. Vstup investičního partnera navíc pomůže startupu nejen s rozvojem vlastního produktu, ale i s marketingem a propagací.

Foto: localazy.com


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.