facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 24. 1. 2014

Lenovo plánuje koupit divizi IBM zaměřenou na servery x86

Společnosti Lenovo a IBM dospěly k definitivní dohodě, podle níž má Lenovo v budoucnu odkoupit od IBM divizi zaměřenou na servery x86. Dohoda zahrnuje řešení System x, BladeCenter a Flex System servery, síťové prvky, servery NeXtScale, iDataPlex a příslušný software a servisní služby. IBM si ponechá System z, Power Systems, Storage Systems, Flex servery na bázi Power a řešení PureApplication a PureData. Dohoda vychází z dlouhodobé spolupráce, která začala v roce 2005, kdy Lenovo odkoupilo od IBM divizi osobních počítačů, včetně řady ThinkPad. Od té doby společnosti spolupracují v mnoha oblastech.



Společnosti Lenovo a IBM dále plánují uzavřít strategické partnerství, které se bude týkat globálních smluv v oblasti OEM a prodejů řešení jako jsou diskové úložné systémy IBM Storwize (podnikové systémy na úrovni entry a midrange), páskové úložné systémy, software General Parallel File System software, nabídky SmartCloud Entry a prvky softwarového portfolia IBM jako je například řešení Systems Director a Platform Computing.

 

Po uzavření transakce převezme Lenovo související zákaznické a servisní služby. IBM bude po určité časové období dále poskytovat servisní podporu jménem společnosti Lenovo, aby zákazníkům zajistila nepřerušený servis.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.