facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 6. 1. 2015

Lenovo dokončilo v ČR integraci serverové divize IBM x86

Společnost Lenovo oznámila, že úspěšně uzavřela transakci v České republice a s účinností od 1. ledna 2015 dokončila přesun zaměstnanců divize IBM x86 a obchodních operací na společnost Lenovo. Společnost uzavřela akvizici divize x86 Server Business společnosti IBM na celosvětové úrovni 1. října 2014. S ohledem na velký počet zemí a procesů, které se týkají regionu EMEA, Lenovo oznámilo, že za účelem zajištění plynulého přechodu budou v této oblasti zaměstnanci a obchodní činnosti převedeni v příštích několika měsících.



Díky integraci serverové divize x86 získává Lenovo společnost, která rozšiřuje její schopnosti v oblasti podnikového hardwaru a související služby pro velké podniky. Kombinace globálního dosahu společnosti Lenovo, její efektivity a provozních schopností s kvalitou, inovacemi a službami IBM přinese společnosti konkurenční výhodu pro ziskový růst a rozvoj společnosti do pozice lídra v enterprise odvětví.

 

Společnost Lenovo získává divizi IBM x86 nedotčenou a zavazuje se následovat produktový plán IBM x86, včetně integrovaných systémů Flex a PureFlex s procesory řady x86. Lenovo bude tyto produkty i nadále inovovat. Jak bylo uvedeno dříve, bude společnost IBM i nadále poskytovat údržbu jménem společnosti Lenovo, takže zákazníci nepocítí žádné změny, co se podpory týče.

 

Společnosti Lenovo a IBM také vytvořily strategickou alianci, kde bude Lenovo OEM partnerem (Original Equipment Manufacturer) a bude prodávat vybrané produkty z oblasti skladování dat a softwarového portfolia IBM. Tato strategická aliance znamená, že společnost Lenovo je nyní schopna nabídnout tyto výrobky jako součást komplexního podnikového IT řešení, které umožní pokrýt větší škálu potřeb zákazníků v datových centrech.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.