facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 30. 6. 2020 - Zdeněk Gric

Kybernetické zabezpečení NETGEAR Armor je nově součástí produktů s podporou Wi-Fi 6

Společnost NETGEAR nově integrovala bezpečnostní službu NETGEAR Armor do svých síťových produktů s podporou Wi-Fi 6. Pokročilé kybernetické zabezpečení NETGEAR Armor aktivně chrání domácí síť i veškerá k ní připojená zařízení před online hrozbami, jako jsou typicky viry, spamy, malware, spyware, spyboty, ransomware, phishing či botnety. Zajišťuje tak nejen bezpečné prohlížení webových stránek, ale zároveň ověřuje zranitelnost jednotlivých zařízení v domácnosti, ukončuje podezřelé aktivity či brání hackerům v přístupu do sítě.



Uživatel je o veškerých potenciálních hrozbách okamžitě informován prostřednictvím mobilních aplikací NETGEAR Orbi a NETGEAR Nighthawk. Jejich pomocí může zablokovat konkrétní připojená zařízení a podniknout další kroky týkající se zaslaných bezpečnostních doporučení.

Zabezpečení NETGEAR Armor je spolu se stávajícími vybranými síťovými zařízeními NETGEAR nově dostupné také pro produkty s podporou nejnovějšího standardu Wi-Fi 6. Jedná se o bezdrátový mesh systém Orbi WiFi 6 a Wi-Fi routery RAX50, RAX50S, RAX80, RAX120 a RAX200. V blízké době bude podpora zabezpečení NETGEAR Armor pokrývat i mesh systém Nighthawk WiFi 6. Službu NETGEAR Armor lze aktivovat přes mobilní aplikace Orbi a Nighthawk. Uživatelé, kteří se přihlásí k jejímu odběru, si mohou do svých zařízení s operačním systémem Windows, MacOS, iOS a Android instalovat také software Bitdefender Total Security, který jim poskytne další možnosti lokální ochrany.

Klíčové funkce zabezpečení NETGEAR Armor:

  • Aktivní sledování zranitelnosti veškerých připojených zařízení.
  • Výstražné notifikace informující o odhalených a zablokovaných potenciálních hrozbách.
  • Webová ochrana zajišťující bezpečné brouzdání na internetu díky identifikaci a blokaci potenciálně nebezpečných webových stránek.
  • Ochrana proti krádeži v případě, že je některé ze zařízení Android a Windows odcizeno. 
  • Zabezpečení Bitdefender poskytující ochranu na cestách pro zařízení iOS, Mac, Android a Windows. 
  • Bitdefender VPN šifrující internetové připojení pro udržení online aktivit uživatelů v soukromí. Stávající zákazníci mohou své zabezpečení Bitdefender aktualizovat na nejnovější verzi a získat tak přístup k funkci VPN zdarma až pro 200 MB šifrovaného datového provozu denně na jedno zařízení.

Služba NETGEAR Armor je v rámci prvního měsíce dostupná zdarma. Po ukončení zkušební verze činí její roční předplatné 69,99 EUR s DPH (1 820 CZK s DPH).