facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 1. 12. 2011

Konica Minolta kupuje firmu Robinco CS

Zástupci české pobočky Konica Minolta a majitelé společnosti Robinco CS podepsali smlouvu o akvizici společnosti Robinco CS, dodavatele digitálních kopírek, tiskáren a strojů pro zpracování korespondence. Konica Minolta převzala 100 % akcií firmy. Společnost Robinco CS s 50 zaměstnanci a ročním obratem okolo 100 milionů korun funguje na českém trhu od roku 1993. Soustředí se na prodej a servis digitálních multifunkčních strojů a tiskáren značky Develop, Konica Minolta, Xerox nebo OKI, tiskových strojů RISO a strojů pro zpracování korespondence Pitney Bowes. Konika Minolta chce využít obchodního potenciálu a zkušeností Robinca například s oblastí frankovacích strojů, sama pak může poskytnout komplexní portfolio tiskových a dokumentových řešení, technologické know-how a zázemí silné firmy. Akvizice umožňuje spojit síly a být úspěšnější u zákazníků, kde dosud obě firmyvystupovali samostatně v konkurenčním prostředí.



 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.