facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 23. 3. 2009

Konference Security Fórum 2009

konferenceIdentity management, security management, IPS, compliance – tyto a mnohé další pojmy (někdy více či méně přesně překládané, jindy ponechávané „v původním znění“) dnes provází každého, komu není lhostejná bezpečnost informačních systémů. Takže prakticky každého.

Přitom bezpečnost ICT je nesmírně dynamická: co platilo před rokem, je často na smetišti dějin. A co se před rokem zdálo nemožné, je dnes každodenní realitou. Platí to přitom pro obě strany barikády: jak pro „útočníky“, tak pro „obránce“. Abychom neztratili důležitou znalostní výhodu, je zde tradiční konference Security Forum 2009 (dříve pořádaná pod značkou Security Upgrade či Security Arena).



„Hovořit dnes o bezpečnosti v ICT by se mohlo zdát nošením dříví do lesa, ale není tomu tak – snad žádná jiná oblast se nevyvíjí a nemění takto dynamicky,“ vysvětluje Tomáš Přibyl, odborný garant konference Security Fórum 2009. „V informační bezpečnosti více než v jakémkoliv jiném oboru ICT platí pořekadlo o tom, že kdo chvíli stál, již stojí opodál. Proto je neustálé vzdělávání a sebevzdělávání mnohem důležitější, než veškerý bezpečnostní hardware a software.“

Posluchačsky nejzajímavějším a nejvděčnějším bodem akce bývají živé ukázky hackerských technik průniků do systému, zneužívání bezpečnostních slabin, metod práce „internetového podsvětí“ apod. „Našim posluchačům můžeme slíbit, že ani tentokrát jsme na tradiční živé demonstrace hackerských technik nezapomněli a že se opět dočkají ukázek, při nichž se jim bude tajit dech – a po nichž začnou nahlížet na bezpečnostní rizika úplně jinak,“ dodává Michael Hurych, ředitel a jednatel pořádající společnosti 4U SUPPORT.

Konference Security Forum 2009 se bude konat ve středu 8. dubna 2009 v Hotelu Diplomat (konečná metra A – Dejvická). Přihlašovací formulář naleznete na stránkách http://www.konferenceit.cz/html/sf_09.html, kde je i podrobný a průběžně aktualizovaný program akce.

Mediálními partnery konference je e-magazín Svět hardware (www.svethardware.cz), vydavatelství CCB, které vydává mj. tituly IT Systems či IT CAD nebo provozuje internetový portál Systemonline (www.systemonline.cz) a dále vydavatelství Vydavatelství MegaArt, které vydává časopis Parlament, vláda, samospráva (www.parlament-vlada.cz).

O společnosti 4U SUPPORT
4U SUPPORT je česká firma, která se převážně zabývá pořádáním konferencí a školení, které přibližují našim klientům nové technologie a řešení v oblasti IT a napomáhají jim ke správným rozhodnutím v jejich dalším rozvoji. Další informace naleznete na adrese: www.konferenceit.cz  

Pro bližší informace kontaktujte:
Marie Žbánková, marie.zbankova@4us.cz


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.