facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 28. 3. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Konference k budoucnosti řízení modulárních strojů

Po téměř dvouleté pauze se odborné veřejnosti opět otevírají akce, kde může debatovat a získávat informace a nové zkušenosti k technologickým novinkám na trhu. Událostí, která by neměla uniknout vaší pozornosti, je konference s mezinárodní účastí nazvaná „Budoucnost v řízení modulárních strojů – otevřená softwarová platforma KINGSTAR s využitím IIoT a úsporou nákladů až 50 %“, která se uskuteční 14. června 2022 v přednáškovém sále Národního technického muzea v Praze.



Konference představí otevřenou platformu KINGSTAR určenou pro vytváření inteligentních ovladačů strojů, která plní koncepci Průmyslu 4.0. Jde o moderní software, který umožňuje jednoduše vytvářet flexibilní řídicí jednotky pro modulární stroje, což je klíčovým požadavkem automatizace. „Obzvláště v dnešní době, kdy se průmysl celosvětově potýká s nedostatky čipů, kdy většina OEM výrobců automatizace není schopna dostát svým závazkům a řada velkých dodavatelů průmyslové elektroniky nedodává včas řídicí jednotky, IO nebo dokonce pohony, je široká možnost volby hardwaru – a tedy nezávislost na jednom dodavateli – často otázkou budoucnosti firmy na trhu,“ říká Ladislav Reisner, jednatel společnosti dataPartner, distributora platformy KINGSTAR pro Českou republiku a Slovensko.

Akce je určena jak pro výrobce, tak pro uživatele strojů – technické ředitele, kteří řeší vysokou variabilitu výroby, i pro vývojáře a konstruktéry, kteří se zabývají problematikou tvorby flexibilních ovladačů pro modulární stroje. Pokrývá problematiku v oblastech robotiky, výroby testovacích, kontrolních, balicích a dalších zařízení.

Bližší informace a možnost registrace najdete na webu: https://www.datapartner.cz/seminare.html

S registrací neváhejte, vstup na konferenci je pro odbornou veřejnost zdarma a počet míst je omezen.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.