facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 4. 11. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Konference JavaDays 2021 ONLINE nabídne přehled o všem novém a důležitém kolem Javy

JavaDaysNejvětší tuzemská konference zaměřená na Java platformu je připravená na 10. a 11. listopadu. Nabídne informace o tom, co přináší nejnovější Java 17, jak vytvářet bezpečné aplikace nebo stanovit nejlepší strategii pro detekci a nápravu chyb při jejich vytváření.



Proč je dobré zvládnout Javu? Jde o po desetiletí nejrozšířenější platformu pro vývoj webových i mobilních aplikací, poptávka po odbornících se znalostí Javy je setrvale velmi vysoká, takže o dobré uplatnění i finanční ohodnocení mají postaráno. I když v žebříčcích popularity jí momentálně konkuruje Python, zůstává stále všestranným prostředkem, který se dobře učí a nabízí mnoho výhod jako několik knihoven a bohaté aplikační programovací rozhraní. Souhrnné informace o všech důležitých novinkách i praktické rady pro vývoj aplikací mohou vývojáři, programátoři i ti, kteří se o Javu jen zajímají, získat na konferenci JavaDays.

JavaDays vznikly s cílem pomoci odborné IT veřejnosti sledovat rychlý vývoj Javy a spřízněných vývojových nástrojů. Šestý ročník této konference, která se zařadila mezi nejvýznamnější odborné IT akce v České republice, proběhne v on-line podobě. Bude tedy otevřená i pro zahraniční účastníky a stejně jako další on-line konference Počítačové školy GOPAS nabídne účastníkům bezplatný přístup do archivu přednášek ještě týden po jejím uskutečnění.

Dvoudenní konference JavaDays ONLINE nabídne příležitost virtuálně se setkat s nejvýznamnějšími českými a slovenskými osobnostmi Javy, načerpat informace z jejich přednášek a v rámci on-line chatu diskutovat o konkrétních problémech z programátorské a vývojářské praxe. Připraveno je 15 přednášek 13 předních expertů, například:

  • Java 17 - Co je nového – přednášející Miroslav Sevelda
    Vzhledem k rychlé kadenci vydávání nových verzí co 6 měsíců mají vývojáři občas problém sledovat vývoj a novinky v přicházejících verzích. Přednáška nabídne informace o nových funkcích Javy 17 a zaměří se i na způsob, jak prakticky testovat nové funkce v náhledu.

Miroslav Sevelda
Miroslav Sevelda

  • Jak sehrát Kotlin a Java bytecode dohromady – přednášející Kamil Ševeček
    Kotlin nabízí výbornou interoperabilitu s Javou, přesto však od ní má některé jazykové konstrukty odlišné. Kotlin lze překládat do JavaScriptu, LLVM bitcode, ale zdaleka nejběžnějším cílem překladu jsou javové soubory .class. Pro ty, kteří zatím s Kotlinem moc do styku nepřišli, bude přednáška inspirací k vlastnímu objevování tohoto velmi perspektivního jazyka.
  • Strategie a taktika při boji s chybami – přednášející Petr Adámek
    Ať se snažíme sebevíc, při vývoji a provozu software se nevyhneme chybám. Proto je vhodné s tím počítat a mít již od začátku připravenou strategii, jak se s chybami efektivně vypořádat. V rámci této přednášky se podíváme na některé způsoby a mechanismy, jak chyby včas detekovat, jak minimalizovat jejich dopad, jak se z nich rychle zotavit a celkově práci při boji s chybami zjednodušit.
  • Braňte své webové aplikace jako když paříte Starcrafta – přednášející Michal Špaček
    Webové aplikace by při stavění ochrany neměly spoléhat jen na vývojáře. Zmíníme se o návrhu vícevrstvých ochran webů a aplikací. Ukážeme si to konkrétně na Content Security Policy (CSP) a Subresource Integrity (SRI), ale i dalších technologiích, které jsou sice běžně dostupné, ale mohly by se používat mnohem častěji.

Konference JavaDays ONLINE proběhne 10. a 11. listopadu 2020. Informace o jejím programu i přednášejících jsou k dispozici na www.javadays.cz.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.