facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 25. 1. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Konference IT mezi paragrafy proběhne online

ExponetElektronizace postupů orgánů veřejné moci, zákon o právu na digitální služby, změny v oblasti doručování a elektronických podpisů nebo nová regulace online služeb. To vše podrobně rozeberou přední odborníci na daná témata v rámci online konference IT mezi paragrafy, která proběhne 18. února.



„Vládní návrh zákona o elektronizaci postupů orgánů veřejné moci přináší změnu více než 163 právních předpisů. Tyto změny jsou mnohdy zcela zásadní jak pro občany, tak i pro soukromé firmy, přičemž samozřejmě největší dopad mají na veřejnou správu a samosprávu,“ komentuje téma první přednášky Michal Franěk, ředitel pořádající agentury Exponet s.r.o.

„Mění se řada důležitých principů a pravidel - například v oblasti doručování orgánům veřejné moci, rozšiřují se možnosti využívání on-line služeb, v souvislosti se současnou novelizací zákona o ověřování se připravuje e-legalizace elektronických podpisů.“, pokračuje ve výčtu aktualit z oblasti elektronizace veřejné správy první z přednášejících Ing. Robert Piffl.

Na zásadní novinky, které s sebou přináší Zákon o právu na digitální služby, si posvítí v rámci druhé prezentace Pavel Amler, advokát z advokátní kanceláře HAVEL & PARTNERS. Řeč přijde na dva klíčové instituty, a to právo na nahrazení úředně ověřeného podpisu nebo uznávaného elektronického podpisu a katalog služeb se souvisejícím harmonogramem digitalizace. Přednáška bude koncipována jako věcné a praktické vysvětlení obou institutů s nezbytným minimem právní teorie a doporučeními pro praxi.

Aktuálním vývojem legislativy v oblasti využívání služeb cloud computingu orgány veřejné správy se bude zabývat Pavel Hejl, Senior Associate z advokátní kanceláře ROWAN LEGAL. Svoji pozornost zaměří na podrobnosti o aktuálním dění ohledně cloudových vyhlášek i zákona o informačních systémech veřejné správy.

Závěr konference IT mezi paragrafy bude patřit novinkám ze světa e-commerce a s nimi spjatými regulacemi. Partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL Michal Nulíček pohovoří například o návrzích evropských nařízení Digital Services Act a Digital Markets Act, plánované harmonizaci úpravy digitálního prostředí v EU či výhledech na regulaci největší digitální platformy. Poukáže také na novelu autorského zákona, jíž bude transponována DSM směrnice, která mimo jiné přináší novinky v úpravě užití autorských děl poskytovateli služeb pro sdílení obsahu nebo v ochraně tiskových publikací online. Stranou jeho zájmu nezůstane ani tzv. P2B nařízení upravující vztahy mezi online zprostředkovatelskými službami či vyhledávači a jejich zákazníky.

Celá online akce bude zakončena diskuzí, které se zúčastní všichni přednášející.

Podrobný program a registrace na https://itparagrafy.konference.cz/

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.