facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 29. 9. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Konference Future of Cyber o aktuálních otázkách kybernetické obrany

Future of CyberVe dnech 19. až 21. října 2022 proběhne na výstavišti PVA EXPO PRAHA mezinárodní výstava a odborné panely FUTURE FORCES FORUM za účasti profesionální komunity z oblasti obrany a bezpeč­nosti, včetně představitelů státní správy, ozbrojených a bezpečnost­ních sil, mezinárodních organizací a pracovních skupin NATO. Význam FFF podtrhuje pravidelná účast 200 vystavovatelů a 7 000 odborných návštěvníků z celého světa.



Nedílnou součástí FFF je kybernetický pavilon s tradiční konferencí Future of Cyber, která je letos koncipována jako dva odborné diskusní panely a 10 workshopů.

První panelová diskuze (středa 19.10. ve 13:30 hod.) se bude věnovat otázkám C5ISTAR, AI a kybernetické obrany, zúčastní se jej LTGen. (Ret.) Susan Lawrence, prezidentka AFCEA International, BG (Ret.) Paul Fredenburg, Vicepresident AFCEA International, BG Miroslav Feix, velitel VEKYSIO a další hosté.

Druhý panel (čtvrtek 20.10. ve 13:30 hod.) se zaměří na bezpečnost průmyslových podniků a kritické informační infrastruktury. Mezi panelisty budou například: Bohuslav Zůbek (MV ČR), Vladimír Rohel (NAKIT), Jiří Kasner (Colsys-Automatik) a další.

Dalšími hlavními tématy bude Kritická infrastruktura, SOC, CSIRT, kterým se budou věnovat páteční workshopy.

V rámci kybernetického pavilonu se během všech tří dnů opět uskuteční osvětové a odborné aktivity (Live Hacking Zone), do kterých se aktivně zapojí zástupci odborné komunity (například KYBERCENTRUM), zástupci státních institucí a podniků (například MV ČR, NÚKIB, VEKYSIO, NAKIT) a zástupci akademické sféry (například Univerzita obrany, SSPŠ a Gymnázium Praha) a další. Součástí LHZ proběhnou i různé mini-soutěže včetně tzv. CYBER ESCAPE ROOM.

Vstupné na konferenci a celou výstavu je zdarma, podmínkou je jen online registrace na webu konference https://www.future-forces-forum.org/events/74_future-of-cyber-konference-future-cyber-defence?lang=cs