facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 29. 9. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Konference Future of Cyber o aktuálních otázkách kybernetické obrany

Future of CyberVe dnech 19. až 21. října 2022 proběhne na výstavišti PVA EXPO PRAHA mezinárodní výstava a odborné panely FUTURE FORCES FORUM za účasti profesionální komunity z oblasti obrany a bezpeč­nosti, včetně představitelů státní správy, ozbrojených a bezpečnost­ních sil, mezinárodních organizací a pracovních skupin NATO. Význam FFF podtrhuje pravidelná účast 200 vystavovatelů a 7 000 odborných návštěvníků z celého světa.



Nedílnou součástí FFF je kybernetický pavilon s tradiční konferencí Future of Cyber, která je letos koncipována jako dva odborné diskusní panely a 10 workshopů.

První panelová diskuze (středa 19.10. ve 13:30 hod.) se bude věnovat otázkám C5ISTAR, AI a kybernetické obrany, zúčastní se jej LTGen. (Ret.) Susan Lawrence, prezidentka AFCEA International, BG (Ret.) Paul Fredenburg, Vicepresident AFCEA International, BG Miroslav Feix, velitel VEKYSIO a další hosté.

Druhý panel (čtvrtek 20.10. ve 13:30 hod.) se zaměří na bezpečnost průmyslových podniků a kritické informační infrastruktury. Mezi panelisty budou například: Bohuslav Zůbek (MV ČR), Vladimír Rohel (NAKIT), Jiří Kasner (Colsys-Automatik) a další.

Dalšími hlavními tématy bude Kritická infrastruktura, SOC, CSIRT, kterým se budou věnovat páteční workshopy.

V rámci kybernetického pavilonu se během všech tří dnů opět uskuteční osvětové a odborné aktivity (Live Hacking Zone), do kterých se aktivně zapojí zástupci odborné komunity (například KYBERCENTRUM), zástupci státních institucí a podniků (například MV ČR, NÚKIB, VEKYSIO, NAKIT) a zástupci akademické sféry (například Univerzita obrany, SSPŠ a Gymnázium Praha) a další. Součástí LHZ proběhnou i různé mini-soutěže včetně tzv. CYBER ESCAPE ROOM.

Vstupné na konferenci a celou výstavu je zdarma, podmínkou je jen online registrace na webu konference https://www.future-forces-forum.org/events/74_future-of-cyber-konference-future-cyber-defence?lang=cs


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.