facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 20. 9. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Konference Digital Trust & Paperless se zaměří na téma digitalizace a elektronického podepisování

Konference Digital Trust & PaperlessOsmý ročník konference Digital Trust & Paperless, který se bude konat 6. října v Kongresovém centru ČNB, tradičně přinese ucelený legislativně technický pohled na oblast digitalizace, digitální důvěry a bezpapírového fungování firem i státních organizací. Ústředním tématem letošní konference je elektronický podpis jako projev vůle v elektronickém právním jednání. Představíme různé způsoby implementace i možnosti využití moderních externích služeb elektronického podpisu a souvislosti s elektronickou identifikací.



Společně s předními odborníky prozkoumáme právní a technické aspekty i praktické zkušenosti digitalizace v korporátní a veřejnoprávní praxi. Doprovodný program nabídne možnost diskutovat vlastní digitalizační výzvy s přítomnými odborníky a dodavateli technologií.

Cílem konference je zdůraznit, že hlavní výzvou digitalizace nejsou technické detaily, jako je třeba vlastní elektronický podpis, ale poskytnutí dobrého uživatelského zážitku z digitálního procesu.

Nezbytné služby digitální důvěry tak, jak je definuje nařízení eIDAS a Zákon o službách vytvářejících důvěru, lze považovat za infrastrukturní problém vyřešený řadou certifikovaných produktů a řešení. Klíčovým faktorem úspěšnosti digitalizačních projektů se tak stává zaměření na uživatele, tedy i integrace uživatelsky přívětivých řešení do každodenních činností.

Registrujte se na konferenci ještě dnes!

Podrobný program konference, informace o přednášejících a další informace najdete na webu Sefira.