facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 24. 11. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Kompaktní Wi-Fi Mesh systém v minimalistickém provedení

MercusysVýrobce síťových zařízení Mercusys uvedl na trh Wi-Fi Mesh systém Halo H50G (3-pack), díky kterému můžete ve své domácnosti nebo kanceláři vytvořit stabilní unifikovanou bezdrátovou Wi-Fi síť s jediným názvem a heslem pro celý pokrytý prostor, a to s rychlostí až 1 900 Mbit/s, navíc v designově čistém a minimalistickém balení.



Mesh systém je dvoupásmový, přičemž každé ze dvou pásem lze využít k jiným on-line aktivitám. Ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz se můžete připojit rychlostí 600 Mbit/s, datově náročnější aktivity má na starosti pásmo 5 GHz, které nabízí rychlost až 1 300 Mbit/s.

Mesh systém má výhodu v tom, že sestává z plnohodnotných a v tomto případě i designově velmi povedených přístupových bodů, které jsou vzájemně zaměnitelné a je tedy úplně jedno, ke kterému z nich jste právě připojeni. Jako uživatel to vlastně ani nepoznáte, protože přechod mezi signály jednotlivých přístupových bodů je naprosto plynulý a „bezešvý“. Přechod mezi jednotkami probíhá naprosto automaticky. Technologie Mesh dokáže vytvořit jednotnou síť s jedním názvem (SSID) a heslem pro všechny přístupové body.

Součástí výbavy jsou i 3 gigabitové porty na každou jednotku Halo (přičemž v základním balení jsou k dispozici hned tři tyto jednotky). Díky tomu můžete koncová zařízení připojovat k síti nejen bezdrátově, ale i po kabelu.

Mercusys

Veškeré nastavení Wi-Fi Mesh systému Halo H50G probíhá skrze jednoduchou mobilní aplikaci, která umožňuje komplexní konfiguraci bezdrátové sítě během několika minut. K dispozici je samozřejmě komplexní rodičovská kontrola, ale také možnost vytvoření samostatné sítě pro hosty nebo technologie řízení síťového provozu QoS (Quality of Service), která dokáže upřednostnit zvolená zařízení, a zvýšit tak rychlost jejich připojení.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.