facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 16. 4. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Kemp vylepšuje svůj load balancer o síťovou telemetrii

Společnost Kemp uvedla vylepšenou verzi svého load balanceru LoadMaster. Nová funkčnost vznikla na základě propojení technologií Kemp a Flowmon. Tato kombinace dokáže zajistit lepší přehled o stavu a výkonnosti sítě.



Současná aplikační infrastruktura je i díky edge computingu a cloudu stále komplikovanější. Pro bezpečné a bezproblémově fungující aplikační prostředí je proto klíčové, vědět, co se v síti přesně děje. Díky rozšířeným statistikám síťové telemetrie (Network Telemetry) a přidané vizualizaci mohou uživatelé load balanceru LoadMaster snadněji určit příčinu vznikajících problémů a zjistit, zda jsou způsobeny aplikací nebo sítí.

„S ohledem na optimalizaci aplikační zkušenosti je load balancing nezbytnou součástí infrastruktury. Vylepšení o viditelnost do síťového provozu dává IT profesionálům možnost hloubkové analýzy výkonu aplikací a proaktivního monitorování šířky pásma v celém řetězci doručování aplikací,“ řekl Jason Dover, viceprezident společnosti Kemp.

Základem síťové telemetrie je Flowmon NetFlow/IPFIX exportér, který byl do LoadMasteru přidán jako standardní komponenta. Umožňuje sbírat telemetrická data o veškerém síťovém provozu, který prochází LoadMasterem a exportovat je do Kemp Flowmon kolektoru pro následnou analýzu a vizualizaci.

Dashboard s Network Telemetry
Dashboard s Network Telemetry

Network Telemetry umožňuje:

  • Získat přehled o celém aplikačním řetězci, aby bylo možné identifikovat problémová úzká místa, chybné konfigurace a další potenciální bezpečnostní problémy.
  • Nepřetržitě sledovat uživatelskou zkušenost a využití sítě, aby bylo možné předvídat a proaktivně řešit nárůsty využití, přehlcení linek atd.
  • Identifikovat hlavní příčinu nových problémů s aplikacemi, sítí a zabezpečením pomocí jednotného, uceleného zdroje informací o stavu aplikací.
  • Zlepšit viditelnost v síti z pohledu výkonu a bezpečnosti, stejně jako schopnost reagovat s předstihem na potíže než stačí přerůst ve větší problém.

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.