facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 17. 1. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Kapacity rychlých NVMe SSD rostou, a tak se prosazují i v datových centrech

Micron 9400Společnost ASBIS uvedla na náš trh nový disk Micron 9400 NVMe SSD, který je ukázkovým příkla­dem jak rychle rostou dostupné kapacity NVMe SSD úložišť, a tak se stále více prosazují i v datových centrech. Micron 9400 je určen pro připojení přes sběrnici PCIe Gen4 a nabízí více než 30 TB využitelné kapacity, špičkový výkon a vysokou energetickou účinnost.



Micron 9400 poskytuje špičkový výkon, který má pozitivní dopad na reálné aplikace, jako je například akcelerace databází, caching, zpracování online transakcí (OLTP), vysokofrekvenční obchodování (HFT) nebo trénink umělé inteligence (AI).

Navíc nabízí také vyšší energetickou účinnost, která snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO) ve srovnání s předchozími generacemi SSD. V testech 4K random read dosáhl nový disk účinnosti 94 118 IOPS/watt oproti předchozí generaci, která ve stejném testu dosáhla výsledku 53 100 IOPS/watt. Energetická účinnost vyšší o 77 % pomůže ušetřit peníze za energie pro napájení i chlazení, a zároveň snižuje dopad na životní prostředí.

Micron 9400

„Špičková kapacita 30 TB zdvojnásobuje maximální kapacitu výkonného NVMe SSD předchozí generace, což snižuje počet disků potřebných k uložení stejného množství dat. Sníží se tak náklady na údržbu nebo se tyto IT zdroje uvolní pro rozšíření kapacity. Uvolněné místo v serveru může přinést i prostor pro inovace a nové technologie,“ říká Ján Medo, produktový manažer pro Micron produkty ve společnosti ASBIS.

Micron 9400 je dostupný v kapacitách od 6 do 30 TB.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.