facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 5. 2. 2012

K2 atmitec na konferenci OSEPA

V březnu letošního roku proběhne poprvé v České republice konference pořádaná pod záštitou celoevropského projektu OSEPA (Open Source for European Public Administrations), jehož cílem je otevření diskuse o změnách, které povedou k možnosti využívání výhod open source softwaru ve veřejné správě. Konference poukáže na potenciál FOSS (Free/Open Source Software) v evropské veřejné správě, budou zde prezentovány výsledky průzkumů realizovaných v rámci projektu OSEPA, doporučení vzhledem k technické a ekonomické výhodnosti FOSS řešení a softwarové politiky, nejlepší případy z praxe apod.



Za společnost K2 atmitec přijal nabídku podělit se o své dlouholeté zkušenosti Petr Staněk, systémový specialista a odborník v oblasti Linuxu. V rámci své přednášky pohovoří na téma využití linuxového Samba serveru pro potřeby městských a obecních úřadů.

 

Tematicky bude konference rozdělena do tří celků – FOSS v institucích evropské veřejné správy, FOSS právní a ekonomické aspekty v kontextu EU a Spolupráce na FOSS řešeních pro spolehlivou a inovativní veřejnou správu.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.