facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 26. 7. 2005

IT manažeři riskují postih kvůli nesprávnému užívání softwaru

Firmám až na výjimky chybí informace, jak zaměstnanci užívají instalovaný software. Business Software Alliance (BSA) po celém světě proto spustila internetové stránky s jasným návodem, jak na věc. Obsahují přehledný a ucelený návod jak nejen ohlídat nelegální instalace, ale především jak snížit náklady na zbytečné investice do softwaru a správně rozdělit získané licence mezi zaměstnance. V Česku se dají potřebné informace najít na internetové adrese www.ZeptejteSeSama.cz - zeptejte se na Software Asset Management (SAM).

BSA tak reaguje na výsledky průzkumu, který byl proveden nezávislou britskou agenturou, mezi 650 manažery informačních technologií. Podle něj celá třetina IT manažerů nemá přesnou představu o tom, jaký software se na firemních počítačích vyskytuje a zbytečně tak riskuje možné postihy. Pouze 16 procent z oslovených manažerů využívá pro získávání informací o užívaném softwaru specializované systémy - takzvané nástroje pro Software Asset Management (SAM). Ty jsou také často známé jako nástroje pro softwarový management, které automatizují a ulehčují správu licencí k počítačovým programům ve firmě.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.