facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 2. 6. 2005 - Karel Heinige

Intentia a Lawson Software se slučují v jednu společnost

Společnosti Lawson Software a Intentia 2. června oznámily, že se slučují v jednu společnost a budou nadále vystupovat pod jménem Lawson Software. Nutno poznamenat, že po oznámení nepříliš povzbudivých výsledků hospodaření Intentie za poslední období, byl podobný krok přímo cítit ve vzduchu a nové vedení společnosti Intentia nakonec asi udělalo to nejlepší, co se udělat dalo. Nová společnost má víc jak 3500 zaměstnanců a přibližně 4000 zákazníků ze 40 zemí světa. Zvýšila se geografická rozlehlost firmy a širší je rozsah nabídky ERP aplikací pro průmysl.

S účinností od 15. června 2005 se prezidentem a CEO společnosti stává Harry Debes, známý z vedení společností Geac, J.D. Edwards a naposledy SPL Worldgroup. Bernard Sciard, prezident a CEO společnosti Intentia, který byl ve funkci od loňského jara (březen 2004), se po sloučení společností stává hlavním funkcionářem nové společnosti, tak je alespoň překládána jeho funkce - chief operating officer. Pro akcionáře je jistě zajímavá zpráva, že za jednu akcii Intentie získají 0,4519 akcie společnosti Lawson.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.