facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 12. 9. 2006

Intel vPro mění svět podnikových PC

nalepka-vPro.jpgIntel představil technologii vPro, sadu hardwaru a softwaru, která IT pracovníkům přináší novou úroveň výkonu a proaktivního řízení zabezpečení a nákladů, a která mění to, co mohou firmy od svých PC očekávat.
Hlavní výrobci počítačů po celém světě nyní uvádějí nové modely podnikových PC s technologií Intel vPro, přičemž další systémy všech předních výrobců na trh dorazí v průběhu následujících týdnů.
Srdcem této technologie je nedávno uvedený procesor Intel Core 2 Duo, který přináší až o 40 procent vyšší výkon a o 40 procent efektivnější využití energie. Intel vPro dále zahrnuje druhou generaci technologie aktivní správy Intel AMT, virtualizační technologii Intel VT, novou čipovou sadu Intel Q965 Express a gigabitové síťové rozhraní Intel 82566DM. V kombinaci s plošně dostupným softwarem tyto funkce velkým i malým firmám zajišťují velmi dobré možnosti správy a vyššího zabezpečení. Podle analytiků jen tento rok firmy nakoupí více než 100 milionů PC.
Technologie Intel vPro je součástí úspěšného programu jednotného softwaru Intel Stable Image Platform, který umožňuje konzistentnější a přehlednější přechod mezi PC platformami. Program zaručuje dostupnost jednotného balíku softwaru a ovladačů Intel po delší dobu od uvedení produktu. Díky tomu stačí IT manažerům otestovat a vyladit PC pouze jednou a nemusí tyto kroky dělat při každé změně softwaru či hardwaru.
V průběhu roku 2007 rozšíří Intel tyto novinky v oblasti správy a zabezpečení PC techniky a příslušné výhody i do oblasti notebooků, a to v nové verzi mobilní technologie Intel Centrino Duo, kódově označované Santa Rosa.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.