facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 28. 7. 2006

Intel představil řadu procesorů Intel Core 2

Intel_P965_Core2Duo_630.jpgSpolečnost Intel představila 10 procesorů Intel Core 2 Duo a Intel Core 2 Extreme pro spotřební a firemní PC, notebooky a pracovní stanice. Všemi očekávaná řada procesorů se již v tuto chvíli těší široké podpoře. V přípravě je více než 550 zákaznických systémů – největší množství v historii společnosti Intel. Cílově bude počítače a komponenty postavené na nových procesorech prodávat několik desítek tisíc firem. Procesory Intel Core 2 Duo se vyrábí ve světově nejvyspělejších velkokapacitních závodech pomocí špičkové 65nanometrové výrobní technologie společnosti Intel.

Nové modely procesorů pro stolní PC přináší až o 40 procent vyšší výkon a o více než 40 procent nižší spotřebu energie než dosavadní nejlepší Intel procesory. Řada procesorů Intel Core 2 Duo se skládá z pěti modelů pro stolní PC, vytvořených podle potřeb firem, domácích uživatelů a nadšenců, jako jsou profesionální hráči her, a pěti modelů pro notebooky, přizpůsobených nárokům mobilního životního stylu. Pracovní stanice s procesory Intel Core 2 Duo zajistí špičkový výkon v oblasti jako je design, tvorba obsahu či technické výpočty. Nová řada procesorů je postavena na revoluční mikroarchitektuře Intel Core navržené tak, aby zajistila vysoký a zároveň energeticky šetrný výkon. Díky výkonu dvou jader neboli výpočetních jednotek dokáží procesory rychleji dokončit celou řadu úkolů. Lépe rovněž zvládají souběžný provoz několika aplikací, například psaní emailů během stahování hudby nebo videa a průběžné antivirové kontroly. Nové dvoujádrové procesory lépe realizují činnosti, jako je sledování videa ve vysokém rozlišení, ochrana PC a zdrojů během e-commerce transakcí, a umožňují výrobu elegantnějších a lehčích notebooků s delším provozem na baterie.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).