facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 12. 9. 2022 - Zdeněk Gric

Intel a Check Point spolupracují na ochraně IoT zařízení

Check Point Software Technologies , přední světový poskytovatel kyberbezpečnostních řešení, oznámil spolupráci se společností Intel Corporation. Check Point Quantum IoT Protect bude k dispozici v rámci nové platformy Intel pro vývojáře IoT zařízení – Intel Pathfinder for RISC-V.



Kybernetická bezpečnost byla při vývoji a výrobě IoT zařízení, jako jsou IP kamery, routery, systémy HVAC, zdravotnické přístroje a další, velmi často opomíjena. Důvodem byl i omezený výpočetní výkon a úložiště IoT zařízení, což nenechávalo příliš prostoru pro implementaci tradičních bezpečnostních řešení. IoT zařízení také používají starší operační systémy, které nelze záplatovat, používají slabá nebo výchozí hesla a nejsou monitorována z hlediska bezpečnosti. Kyberzločinci se ale právě proto na tato zranitelná IoT zařízení zaměřují a používají je jako na vstupní bod do podnikové sítě. Jakmile do ní proniknou, mohou se dále šířit a získat přístup k citlivým informacím a datům, které využívají při dalších malwarových a ransomwarových útocích.

„Roste počet kyberútoků i jejich sofistikovanost. Pro vývojáře IoT zařízení je tak důležité věnovat maximální pozornost kybernetické ochraně, čímž získají konkurenční výhodu, vyhoví novým předpisům, ale také poskytnou zákazníkům potřebnou jistotu a klid. Jsme moc rádi, že můžeme být součástí platformy Intel Pathfinder, a těšíme se na všechna nová zařízení vyvinutá s našimi bezpečnostními funkcemi,“ říká Peter Kovalčík, regionální ředitel, Security Engineer EE z kyberbezpečnostní společnosti Check Point Software Technologies.

Intel Pathfinder for RISC-V je nová platforma pro SoC (System on a Chip) architekty a vývojáře systémového softwaru, která umožňuje definovat nové IoT produkty. Výrobci IoT zařízení mohou v rámci platformy využít zabezpečení Check Point Quantum IoT Protect a integrovat nejmodernější ochranu již od začátku životního cyklu produktu. Check Point Quantum IoT Protect s Nano Agent technologií umožňuje přímo v rámci produktu identifikovat a v reálném čase zastavit sofistikované útoky a hrozby, včetně zranitelností nultého dne. Technologie Check Point IoT Nano Agent kompletně chrání firmware, včetně komponent třetích stran, aniž by to mělo vliv na výkon IoT zařízení.

„Intel Pathfinder for RISC-V je důkazem, že jsme odhodláni urychlit přijetí technologie RISC-V a zlepšit open source ekosystém a budoucnost standardů. Chceme zajistit, že vše bude vytvořeno s pomocí nejmodernějších bezpečnostních technologií, což je důvod naší spolupráce právě se společností Check Point,“ dodává Vijay Krishnan, General Manager, RISC-V Ventures ze společnosti Intel.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.