facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 24. 5. 2010

Informační technologie pro nemocnice

Stále více nemocnic a zdravotnických zařízení se již stalo spokojenými uživateli customizovaných nástrojů pro ukládání a archivaci dat, komunikaci  a lékařskou diagnostiku. Na míru přizpůsobené produkty a s nimi související služby přináší do českého zdravotnictví vyšší efektivitu, zjednodušují a zpřesňují práci zdravotnickým pracovníkům. Informační technologie se ale dynamicky vyvíjí, a nabízejí tak celou řadu dalších inovativních možností jak pro ta zařízení, která již IT na vyšší úrovni využívají, tak i pro zařízení, která to správné řešení pro svůj informační systém teprve hledají.

Konference Svět informatiky ve zdravotnictví je určena především pracovníkům zodpovědným za řízení IT infrastruktury ve zdravotnických a souvisejících zařízeních, dále také všem, kteří se o tuto problematiku zajímají. Konference se bude věnovat možnostem zefektivnění informačních systémů a optimalizace IT infrastruktury pomocí výše zmíněných nástrojů, značná pozornost bude také věnována virtualizaci serverů a desktopů. Ta je celosvětovým trendem zaváděným v podnicích napříč všemi odvětvími, nyní se ale na trhu objevují také řešení přímo přizpůsobená pro využití ve zdravotnictví. Jejich implementace umožňuje zvýšit transparentnost nákladů, zkvalitnit práci s informacemi, a celkově náklady na IT snížit.

Na konferenci svůj vztah k problematice ICT ve zdravotnictví  představí hlavní partneři konference Coma, Hewlett-Packard, VMware, dále například společnosti Deloitte, D-Link a Eset.Konference Svět informatiky ve zdravotnictví se koná 8. června v kongresovém centru U Hájků v Praze 1. Aktuální program, profily všech zúčastněných subjektů a registrační formulář najdete na http://zdravotnictvi.expo-net.cz.





 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.