facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 30. 11. 2016

Infor kapitálově posílil, fond Koch Industries do něj investuje 2 miliardy dolarů

Charles PhilipsJeden z fondů společnosti Koch Industries, konkrétně Koch Equity Development (KED), oznámil, že investuje více než 2 miliardy dolarů do společnosti Infor, která vyvíjí a dodává podnikové informační systémy a na českém trhu působí především prostřednictvím svých implementačních partnerů. Dohoda s Koch Industries poskytne firmě Infor přístup ke kapitálu, který jí zrychlit vývoj a rozšířit distribuci produktů.



Koch Industries je americká nadnárodní společnost, která je podle časopisu Forbes druhou největší privátně vlastněnou firmou ve Spojených státech, s ročním obratem cca 100 miliard dolarů.

„Koch je jednou z největších privátních společností na světě s diverzifikovanými aktivy a značnými zdroji pro podporu další fáze růstu Infor, a proto nás jejich podpora velmi těší,“ řekl Charles Phillips, výkonný ředitel Infor, pod jehož vedením firma investovala za posledních 5 let přibližně 2 miliardy dolarů do produktového designu a vývoje a uvedla více než 400 nových produktů v rámci produktových sad CloudSuite. Infor dnes zaměstnává 15 000 pracovníků a je přítomen ve více než 170 zemích.

Transakce, která je předmětem schválení regulačních orgánů, by měla být uzavřena začátkem roku 2017. Stávající spoluvlastníci Infor včetně Golden Gate Capital a Summit Partners, budou i nadále mít nad společností kontrolu. KED bude mít právo jmenovat čtyři z devíti členů výkonné rady v mateřském holdingu Infor.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.