facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 23. 8. 2011

IGNUM uvádí webhosting WEBCLOUD.CZ

Společnost IGNUM razantně mění po léta zažitý model webhostingu novou technologií na principu cloud computingu. Zákazníci budou mít k dispozici prakticky neomezený výkon a prostor, při platbách jen za takový objem služeb, který skutečně spotřebují. WEBCLOUD.CZ využívá inovativním způsobem technologii cloud computingu, zejména pak masivní sdílení hardwarových a softwarových prostředků. Jednotlivé stavební prvky hostingu se automaticky nahrazují a vykrývají, a proto má každý zákazník kdykoli k dispozici neomezený výkon, diskový prostor i konektivitu. Hlavním přínosem technologie je libovolná škálovatelnost v závislosti na aktuální potřebě výkonu. K navyšování výkonu dochází za plného provozu a bez rizika výpadku. Díky tomu, že jsou internetové stránky obsluhovány celou serverovou farmou, je systém mnohem lépe připraven na výkyvy a špičky v provozu.



Se službou Flexible, dostupnou v rámci nově budované značky WEBCLOUD.CZ, neplatí zákazníci paušální platby, nýbrž za skutečně obsazený diskový prostor, využitý procesorový výkon a přenesená data. Platby probíhají formou odečítání částek z předem uhrazeného depozitu. Čerpání depozitu lze průběžně sledovat prostřednictvím webového rozhraní. Všichni zákazníci obdrží po registraci na stránkách www.webcloud.cz kredit 50 Kč na otestování služeb hostingu Flexible.

 

Z technického hlediska se WEBCLOUD.CZ skládá ze tří hlavních vrstev: diskových polí, worker nodů a loadbalancerů. Úložný prostor zastupují synchronizovaná disková pole, která se v případě potřeby vzájemně zastupují. Jejich kapacita je libovolně škálovatelná. Worker nody, neboli stroje provádějící zákaznické skripty a formulující odpovědi na HTTP dotazy, lze rychle a bez instalace přidávat do systému pro další navýšení výkonu. Loadbalancery přijímají požadavky od návštěvníků stránek a inteligentně je předávají na worker nody. Hlavním přínosem loadbalancerů je velmi rychlá detekce výpadků a přetížení na jednotlivých worker nodech a přesměrování požadavků na méně vytížené stroje.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.