facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 20. 4. 2012

IBM představila rodinu produktů PureSystems

IBM PureSystems.jpgSpolečnost IBM představila v tomto týdnu rodinu expertních integrovaných systémů PureSystems. Podle zástupců společnosti se jedná o zásadní krok, jímž IBM zahajuje éru nové a chytřejší výpočetní techniky. S uvedením PureSystems IBM představuje tři inovace, které mají pomoci omezit vysoké výdaje a zjednodušit správu IT.

První dva modely rodiny PureSystems – PureFlex System a PureApplication System – se na trhu objeví ještě v tomto čtvrtletí. Podle IBM jsou pro PureSystems charakterické tři vlastnosti:
  • „Škálovatelný” design. Prostřednictvím PureSystems IBM nabízí zcela nový koncept systémového designu, jenž zahrnuje servery, úložiště a síťové propojení. Tyto tři složky jsou integrovány do jednoho automatizovaného, snadno ovladatelného stroje. Škálovatelný design umožňuje zvýšení hustoty zpracovávaných dat – systémy PureSystems tak dokáží zvládnout dvakrát tolik aplikací oproti jiným systémům IBM. Zdvojnásobuje tedy výpočetní výkon na metr čtvereční.
  • Zkušenostní vzorce. Vůbec poprvé se IBM rozhodla využít svých zkušeností prostřednictvím softwaru, jež systému umožňuje automaticky zvládat základní, časově náročné úkoly, jako jsou konfigurace, aktualizace nebo požadavky na aplikace.
  • Provázanost s cloudem. Všechny systémy PureSystem jsou od samého počátku stavěny pro cloud computing, takže firemní uživatelé mohou velice rychle vytvářet samoobslužné cloudy, jejichž velikost se automaticky přizpůsobuje požadavkům aplikací i uživatelů.
„Díky novému škálovatelnému designu a integrovaným schopnostem představuje rodina PureSystems významný pokrok ve vývoji počítačů,” říká viceprezident a manažer divize pro software a systémy IBM, Steve Mills. „Rodina produktů PureSystems byla navržena tak, aby klientům ušetřila čas a peníze, které pak budou moci investovat do inovací. Právě podpora inovací je totiž něčím, co si mnohé z firem nemohou dovolit vzhledem k rostoucím nákladům a požadavkům na zaměstnance v tradičních datových centrech,” dodává.

Škálovatelný design PureSystems integruje všechny kritické komponenty vyžadované v dnešních datových centrech (síťové propojení, úložiště, výkon, správa, a další), díky čemuž umožňuje přehlednější správu. Výsledkem je pak systém, jehož nastavení je velice intuitivní a jehož údržba a úprava může být výrazně levnější. Například doba od vybalení přes instalaci až po první spuštění systému může být ve srovnáním s předchozí generací serverů blade až třetinová. PureSystems dokáže automaticky a rychle škálovat výpočetní zdroje, síťové i úložné prvky.

V srdci systémů PureSystems se nachází nová softwarová funkce, tzv. „zkušenostní vzorce”. Ta umožňuje zabudovat provozní know-how a další znalosti přímo do systémů. Tento originální přístup přeměňuje technologické zkušenosti do podoby recyklovatelných a stahovatelných balíčků. Vzorce budou dostupné v kategoriích vzorce IBM, vzorce softwarových partnerů a vzorce klientů.

Systémy připravené pro cloud

S projektem PureSystems učinila IBM podle slov svých zástupců krok k integraci veškerých technologických komponent potřebných pro nastavení systému v režimu cloud computing. Ten lze nyní spustit během několika minut. Kombinuje virtualizované servery, úložiště a síťové prvky dostupné v systému PureSystems se softwarem pro správu cloudu. IT firmy tak mají k dispozici instantní řešení „cloud system in a box“, které mohou nasadit jako privátní cloud a dále expandovat. Cloud PureSystems klade velký důraz na bezpečnost celého systému, v systému omezuje slabá místa.

Ve snaze výrazně zrychlit využití cloudu společnost IBM vybavila řešení samoobslužným rozhraním, které je dnes integrováno přímo do PureSystems. Výrobce aplikace tak může využít například funkce samoobsluhy k nakonfigurování aplikace pro cloudové prostředí zcela bez pomoci IT oddělení. Řešení PureSystems dokáže samo rozpoznat potřeby konkrétní aplikace nebo služby a pružně na ně reagovat. Stejně tak dokáže samo rozhodovat o tom, jak nejlépe alokovat IT zdroje pro zajištění maximální efektivity, výkonu a kontroly.

Rodina expertních integrovaných systémů IBM je výsledkem investic ve výši dvou miliard dolarů, které IBM učinila v posledních čtyřech letech.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.