facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 10. 9. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Huawei spouští další ročník studentského programu Seeds for the Future

Seeds For The FutureVzdělávací projekt technologického lídra Huawei již pošesté v řadě ote­ví­rá českým vyso­ko­škol­ským stu­den­tům dveře do světa infor­mač­ních a komu­ni­kač­ních technologií. Od 10. září 2021 se mohou posluchači z univerzit prostřednictvím doporučení od svých vyučujících hlásit do mezinárodního programu Seeds for the Future, který byl spuštěn v roce 2008 a o sedm let později poprvé představen i v České republice. Společnost Huawei poskytne studentům technických oborů své znalosti v oblastech nejmodernějších technologií, jako jsou například 5G, umělá inteligence, cloudové služby, IoT, Smart Cities, atd.



Program, jehož cílem je v průběhu druhého říjnového týdne předat vybraným studentům pokročilé znalosti potřebné pro uplatnění se v IT a telekomunikačním sektoru, startuje pro české účastníky již 11. října 2021. Primárně je určen pro posluchače STEM oborů na univerzitách, jako jsou České vysoké učení technické v Praze, VŠB – Technická univerzita Ostrava, Univerzita Hradec Králové, Vysoké technické učení v Brně či Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Huawei dlouhodobě usiluje o větší začlenění žen do oboru IT, proto mají nad rámec univerzit šanci i účastnice doporučené neziskovou organizací Czechitas, která podporuje vzdělání žen a dívek v tomto odvětví. Studenty musí do prvního kola programu navrhnout univerzitní vyučující, ve druhém kole čeká na uchazeče motivační pohovor se zástupci Huawei.

Hlavními tématy letošního programu Seeds for the Future budou technologie 5G, cloudové aplikace, umělá inteligence (AI) nebo IoT. Program bude slavnostně zahájen v pondělí 11. října v pražském sídle Huawei, ale vzhledem k nadále probíhající pandemii se stejně jako v loňském roce uskuteční prostřednictvím online přednášek. Na studenty čeká řada přednášek, které je provedou nejen tématy v oboru ICT, ale zároveň poskytnou i přesah do čínské kultury.

2021 Schedule

Posluchači tuzemských vysokých škol se do programu mohou přihlásit prostřednictvím doporučení jejich vyučujícího, které bude zasláno na dina.masinova@huawei.com.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.