facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 13. 7. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

HPE uvádí na trh nové úsporné servery s procesorem Ampere

HPE Ampere AltaSpolečnost Hewlett Packard Enter­prise se stala prvním významným dodavatelem serverů, které jsou vybavené procesory firmy Ampere. Nový server HPE ProLiant RL300 Gen11, který bude k dispozici ve 3. čtvrtletí 2022, bude prvním ze série serverů HPE ProLiant RL Gen11, které poskytují výpočetní výkon nové generace s vyšší energetickou účinností prostřednictvím cloudových nativních procesorů Ampere Altra nebo Ampere Altra Max.



New HPE ProLiant RL300 Gen11 server
New HPE ProLiant RL300 Gen11 server

Nové servery HPE ProLiant RL Gen 11 obsahují jednu patici, která může obsahovat až 128 jader na soket pro škálovatelné výpočetní úlohy. Servery jsou ideální pro firmy, kteří nabízejí digitální služby, streamování médií, sociální platformy, e-commerce, finanční, on-line a cloudové služby, jako jsou IaaS, PaaS a SaaS.

I proto se prvním uživatelem nových serverů HPE ProLiant RL stává společnost CloudSigma, poskytovatel služeb IaaS a PaaS s pokročilými hybridními hostingovými řešeními. CloudSigma nabízí vysoce dostupné, flexibilní cloudové servery podnikové třídy a cloudová hostingová řešení v Evropě, USA i dalších regionech. Pro další etapu svého podnikání si vybrala Servery HPE ProLiant RL300.

HPE ProLiant RL300 Gen 11

„S novými servery HPE ProLiant RL300 Gen11 využívající procesory Ampere jsme schopni nabídnout lepší cenový výkon v klíčových odvětvích, jako je umělá inteligence, strojové učení či služby pro zpracování dat. Zlepšená energetická účinnost pro nás zároveň znamená, že toho všeho je dosaženo s výrazně nižším dopadem na životní prostředí,“ řekl Robert Jenkin, generální ředitel společnosti CloudSigma.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.