facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 3. 2006

HP modernizuje servery Integrity

HP.jpgSpolečnost HP oznámila další novinky v řadě serverů HP Integrity a příslušníého programového vybavení. Největší hardwarovou novinkou je nový původní čipset od firmy HP nazvaný sx2000, s jehož použitím se výkon stejně konfigurovaného stroje proti konstrukci s předchozím čipsetem zvýší až o 30 %. K dispozici je v současné době pro servery řady HP Integrity rx7640, rx8640 a Superdome.

Tyto stroje mohou používat procesory Intel Itanium 2 1,6 GHz s 9MB L3 cache, ale čipset je připraven i pro práci se dvěma budoucími generacemi procesorů řady Itanium, dvoujádrovým Montecitem s 24MB L3 cache i s jeho následovníkem, označovaným Montvale. HP vidí budoucnost podnikových řešení v konsolidaci a s ní související virtualizaci IT prostředků (serverů, záznamových zařízení, případně i I/O prostředků).
K tomuto účelu firma HP vyvinula prostředí VSE (Virtual Server Environment, virtuální serverové prostředí) v němž mohou být snadno implementovány existující aplikace HP i třetích stran. Ze strany společnosti Intel jsou už některé podpůrné funkce pro virtualizaci zabudovávány přímo do procesorů. Zajímavé je, že servery HP Integrity NonStop (bývalý Compaq a ještě dřive Tandem NonStop) už také plnohodnotně pracují s platformou Itanium a vyznačují se dvojnásobnou redundanci co se týče procesorů a trojnásobnou v propojení. Vysokou dostupnost pod OS HP-UX 11i také zajišťuje systém globálního zotavení (s celosvětovým dosahem) v prostředí Oracle 10g, využívající cenově nenáročné síťové řešení SONET.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).