facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 15. 4. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Google otevřel ve Varšavě nové datové centrum pro středoevropské zákazníky

GoogleSpolečnost Google oznámila otevření prvního centra Google Cloud v regionu střední a východní Evropy. Nový hub ve Varšavě bude obsluhovat zákazníky z Polska, České republiky, Slovenska a dalších zemí oblasti střední a východní Evropy. Ti tak budou nově moci těžit z nižší latence a vyššího výkonu svých cloudových úloh.



Google se rozhodl otevřít své vůbec první datové centrum ve střední Evropě, které se zároveň stane již sedmým na evropském kontinentu. Otevřením tohoto centra Google posiluje svoji přítomnost ve střední a východní Evropě a dává najevo, že očekává rychlý rozvoj cloudových služeb v našem regionu. Centrum ve Varšavě pomůže zákazníkům Googlu v regionu CEE vyvíjet cloudové aplikace s rychlejší odezvou. Lokalita pro nové centrum byla podle Google vybrána s ohledem na nejlepší možnou dostupnost.

Nové centrum nabídne široké portfolio klíčových produktů Googlu, včetně Compute Engine, App Engine, Google Kubernetes Engine, Cloud Bigtable, Cloud Spanner a BigQuery. Zákazníci v našem regionu budou také moci těžit také z množství odborníků v novém centru.

V případě zájmu o služby nového centra se firmy v Česku mohou obracet na lokální obchodní tým Google Cloudu, širokou partnerskou síť, nebo na nedávno otevřené expertní centrum zaměřené na cloudové služby od Googlu v Praze, za nímž stojí společnost Actum Digital. Vývojáři s profesionální certifikací přímo od Googlu zde nabízí českým a středoevropským firmám pomoc s cloudovými aplikacemi.