facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 19. 1. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Fortinet kupuje dodavatele řešení pro monitoring a diagnostiku sítí

FortinetSpolečnost Fortinet oznámila na konci loňského roku akvizici firmy Panopta, které je dodavatelem platformy pro monitoring a diagnostiku hybridní infrastruktury. Jde o řešení, které je poskytováno formou služby a které zajišťuje přehled a automatizovanou správu podnikové sítě – včetně serverů, síťových prvků, kontejnerů, aplikací, databází, virtuálních zařízení a cloudové infrastruktury. Fortinet akvizicí Panopty rozšíří své portfolio kyberbezpečnostních řešení.



V dnešním prostředí, kde je běžná práce na dálku, má na zkušenost koncového uživatele vliv dostupnost, výkon, bezpečnost a kvalita aplikace a jejích komponent. Cloudové řešení Panopta poskytuje úplný obraz o každé službě, síťovém zařízení a aplikaci v libovolném prostředí – kontejnerovém, cloudovém, lokálním i hybridním. Řešení Panopta analyzuje jak kondici sítě, tak běh aplikace, a na základě toho zjišťuje případné problémy, které mohou ovlivnit přístup pro uživatele, a umožňuje rychlou automatizovanou nápravu (tzv. monitoring digitální zkušenosti, DEM).

Po akvizici společnosti Panopta začlení Fortinet do svého portfolia nová řešení v oblasti monitoringu sítí, detekce a řešení incidentů. Vedle dalšího posílení bezpečnosti a zvýšení výkonu hybridní infrastruktury přinese nové společné řešení zákazníkům lepší možnosti monitoringu v reálném čase a zvýší efektivitu infrastruktury, která je základem bezpečnostních služeb Fortinet – včetně těch cloudových. Výhody nepřetržitého monitoringu a diagnostiky poskytované platformou Panopta využije například řešení SASE, e-mail a webové aplikační firewally, poslouží i při bezpečnostní analýze. Integrace řešení Panopta s NGFW Fortinet FortiGate a řešením Secure SD-WAN dále zlepší konektivitu a výkon softwarově definované přístupové sítě. Propojení nástrojů Panopta pro automatizované řízení incidentů s platformou SOAR nabídne podnikovému IT na jednom místě ucelený přehled pro diagnostiku a aktivní řešení problémů sítě v reálném čase.

Finanční podrobnosti transakce nebyly zveřejněny.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.