facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 20. 11. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Flowmon s Fortinetem nabízí společné řešení víceúrovňové kyberbezpečnosti

Flowmon FortinetSpolečnosti Flowmon Networks a Fortinet oznámily, že společně nabídnou bezpečnostním specialistům ve firmách integrované řešení pro automatickou detekci a reakci na neznámé a vnitřní hrozby. Společné řešení využívá kombinaci řešení pro analýzu provozu v síti od Flowmonu a firewall Fortinet FortiGate Next-Generation. Jejich propojením tak vzniká víceúrovňové a automatizované bezpečnostní řešení.



„Vylepšená reakce na incidenty za pomoci automatizace je rozhodně jednou z cest, jak můžeme ulehčit bezpečnostním administrátorům jejich každodenní práci. Proto přicházíme s tímto výkonným, škálovatelným a snadno nasaditelným řešením, které vzniklo ve spolupráci se společností Fortinet,“ uvedl Jiří Tobola, CEO ve Flowmon Networks.

Jak propojené řešení a zmíněná automatizace funguje? Zatímco firewall FortiGate sleduje perimetr a chrání před hrozbami zvenčí, Flowmon analyzuje provoz uvnitř sítě (east-west) a zachytává hrozby, které proklouzly systémům prevence. V okamžiku, kdy Flowmon zachytí nějaké indikátory kompromitace, ať už se jedná například o skrytý pohyb útočníka v síti, komunikaci Command&Control nebo exfiltraci dat, vydá pokyn firewallu FortiGate, aby zablokoval nežádoucí komunikaci.

„Přestože dnes útočníci využívají různé pokročilé techniky, aby se vyhnuli odhalení, stále za sebou zanechávají stopy roztroušené po celé síti. Flowmon s využitím umělé inteligence dokáže detekovat indikátory kompromitace v síťovém provozu, což spolu s Fortinet Security Fabric přináší zákazníkům pokročilou víceúrovňovou bezpečnostní ochranu,“ vysvětluje Neil Prasad ze společnosti Fortinet.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.