facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Flowmon rozšiřuje možnosti monitoringu cloudového prostředí

Flowmon NetworksSpolečnost Flowmon Networks se pochlubila, že rozšířila své řešení pro monitorování počítačových sítí o podporu funkce Packet Mirroring pro Google Cloud. Díky nové funkci mohou firmy provádět nativní analýzu provozu v Google Cloud k pokročilému monitoringu hrozeb, k řešení výkonnostních problémů nebo k detekci síťových anomálií.



Firmy stále častěji přesouvají svou síťovou infrastrukturu do prostředí cloudu a přicházejí o viditelnost, na kterou byly zvyklé v on-premise prostředí. Kvůli tomu je pro ně složitější mít pod kontrolou výkon a bezproblémové fungování svých kritických služeb. To je obzvláště znepokojivé pro bezpečnostní a síťové týmy, které jsou zodpovědné za spolehlivost a bezpečnost infrastruktury. Nově představená funkce Packet Mirroring umožňuje získat data ze síťového provozu ve Virtual Private Cloudu (VPC) pro nástroje třetích stran, čímž pomáhá překonat jinak omezenou viditelnost v cloudu.

Packet Mirroring je virtuální ekvivalent síťového TAPu. Doručuje kopii datového provozu monitorovacím a bezpečnostním zařízením k následné analýze. Zrcadlená data jsou odesílána do interního Load Balanceru a odtud do jednoho nebo více Flowmon kolektorů s integrovanou Flowmon sondou.

„Packet Mirroring od Google Cloud je skvělá funkce, která umožňuje monitorovat cloudový provoz stejným způsobem, na jaký jsou zvyklí zákazníci v on-premise prostředí, a odhalovat neobvyklé vzorce chování v síti, které mohou poukazovat na bezpečnostní narušení,“ řekl k novince Pavel Minařík, CTO společnosti Flowmon Networks.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.