facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 16. 9. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Flowmon a Paessler nabídnou integrované řešení infrastrukturního a bezpečnostního monitoringu

PaesslerSpolečnost Flowmon Networks vytvořila alianci se specialistou na IT monitoring společností Paessler AG. Zákazníkům nabídnou společné řešení kombinující produkty obou dodavatelů, tedy řešení infrastrukturálního monitoringu s pokročilou výkonnostní a bezpečnostní analytikou.



Produkt PRTG Network Monitor společnosti Paessler umožňuje monitorovat libovolnou IT infrastrukturu, její dostupnost, výkon, ale také aplikace, cloudové služby či virtuální prostředí. Využívá konvenčních monitorovacích metod a protokolů kombinovaných s výkonným API a patří mezi nejpoužívanější řešení pro monitorování IT.

„Společné řešení přichází se zcela novou úrovní detailu, který kombinuje široký záběr s hloubkovou analytikou. Naši zákazníci tak mohou mnohem snadněji udržet svou IT v chodu a bezpečí,“ vysvětlil Steven Feurer, CTO ve společnosti Paessler. „Našli jsme partnera, který se k nám skvěle hodí jak z obchodního, tak i technického hlediska,“ dodal.

Řešení PRTG získalo díky spolupráci s Flowmonem přístup k datům se síťovou telemetrií, analýze využívající možnosti umělé inteligence (AI) a dalším pokročilým bezpečnostním funkcím. Na svém dashboardu zobrazuje Flowmonem zachycené události již seskupené dle závažnosti, což urychluje následnou reakci. V případě potřeby se však uživatel může snadno přepnout do prostředí Flowmon a neobvyklý incident podrobit hloubkové analýze.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.