facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 18. 4. 2018

Finamis se stává součástí ARBES Technologies

Společnost ARBES Technologies získala majoritní podíl ve slovenské společnosti Finamis, která se specializuje na software pro poskytování finančních služeb. Sloučením aktivit obou společností vznikne specializovaný tým pro dodávky softwarových řešení a konzultací pro oblast kapitálových trhů. Celkově bude skupina ARBES poskytovat služby více než 100 klientům a disponovat kapacitou téměř 250 IT expertů.



Cílem akvizice je strategicky posilovat pozici ARBES Technologies na poli řešení pro oblast kapitálových trhů, treasury a custody. Obě společnosti využijí potenciál svých odborníků pro návrh nové generace produktu pro danou oblast, přičemž stávající řešení budou u klientů nadále podporována.

Po sloučení aktivit budou ARBES Technologies a Finamis společně disponovat týmem více než 100 specialistů pro danou oblast. Bude tak největším poskytovatelem řešení pro oblast kapitálových trhů, treasury a custody na českém a slovenském trhu a jedním z největších regionálních dodavatelů. Jednotlivé týmy budou nadále sídlit v Praze, v Brně a v Bratislavě. Firma je připravena na řízení regionálně dislokovaných týmů, mezi které budou rozděleny dílčí odpovědnosti. Finamis bude slovenskou dceřinou společnosti ARBES Technologies.

Regionálně bude společný tým v první fázi obsluhovat stávající regiony, tedy Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Rakousko a Německo. Předpokladem je však zejména s novou generací řešení pro softwarovou podporu kapitálových trhů, custody, treasury a distribuce podílových fondů včetně obchodní platformy pro brokery expandovat do dalších zemí.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.