facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 14. 12. 2018

Finále soutěže IT-SLOT má své vítěze

Po úspěšném prvním kole informační soutěže IT-SLOT se 48 nejlepších řešitelů z 8. a 9. tříd z celé České republiky utkalo 12. prosince ve finálovém klání v Soukromé střední škole výpočetní techniky v Praze. Devátý ročník soutěže potvrdil sílící trend – děti se výborně orientují v oblasti ICT, hůř jsou na tom se schopností logicky myslet.



Do soutěže IT-SLOT se v polovině listopadu přihlásilo rekordních 4819 žáků ze 192 základních škol. Mezi 48 finalisty mělo své reprezentanty 38 škol z devíti krajů. Absolutním vítězem se stal deváťák Tomáš Podzimek ze Základní školy a Mateřské školy Studenec, druhou příčku vybojoval Jan Kupský ze základní školy DOCTRINA, oba z Libereckého kraje, a třetí místo obsadil Jakub Štefan ze Soukromé základní školy ERIZA ve Středočeském kraji.

Výrazné převaze chlapců čelilo ve finále soutěže IT-SLOT pět dívek, nejlepší z nich se umístila na 15. pozici. Svými žáky v „top ten“ se může pochlubit deset základních škol ze šesti krajů - Prahy, Libereckého, Středočeského, Jihočeského, Pardubického a Ústeckého kraje.

„Soutěž je určena pro všechny žáky 8. a 9. tříd základních škol, nejenom pro vyvolené. Díky několikatisícové účasti nám výsledky žáků poskytují solidní vhled do znalostí informačních technologií současné mladé generace. Název IT-SLOT poukazuje na Systém Logických Otázek, které se v testu dotýkají dvou oblastí – informačních technologií a ve druhé části matematiky a logiky. Zatímco otázky z počítačové terminologie žáci zvládali téměř bez zaváhání, body ztráceli v příkladech na logické myšlení. Naším cílem je proto mimo jiné ukázat, že matematika a logika jsou s moderními technologiemi úzce spjaté a může být velkou výhodou tomuto kontextu porozumět,“ popsal Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky, která soutěž každoročně pořádá.

Slavnostní vyhlášení vítězů 9. ročníku soutěže IT-SLOT a předání cen proběhlo bezprostředně po finále 12. prosince v Soukromé škole výpočetní techniky na Proseku, kam žáky doprovodili jejich učitelé, za účasti organizátora a partnerů soutěže.

Nejlepší řešitelé vyhráli moderní tablety a jejich školy si odvezly 14“ notebook s pokročilými aplikacemi nebo výkonné monitory s vysokým rozlišením. Dále se hrálo o luxusní bezdrátová sluchátka, powerbanky a další vybavení. Oceněni byli nakonec všichni zúčastnění finalisté.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.