facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 2. 11. 2022 - Zdeněk Gric

Eurowag přebírá Inelo Group

Společnost Eurowag, evropský poskytovatel integrovaných řešení v oblasti komerční silniční dopravy (Commercial Road Transportation „CRT“), získal 100 % společnosti Inelo Group, která se zabývá integrovanými technologickými řešeními pro nákladní dopravu v regionu střední a východní Evropy. Transakce rozšíří geografickou působnost společnosti Eurowag na 16 evropských trhů a zhruba zdvojnásobí její základnu telematických zařízení. Zvětší se také produktové portfolio Eurowagu, které bude nově zahrnovat kritická řešení určená k řízení pracovní doby a správě vozového parku. Obojí pomůže zákazníkům prostřednictvím digitalizace zvýšit efektivitu provozu a zlepšit pohodu i bezpečí řidičů.



Zakladatel a generální ředitel Eurowagu Martin Vohánka zdůraznil, že akvizice v hodnotě přesahující 300 milionů eur, jež Eurowag za Inelo Group zaplatil společnosti Innova Capital, urychlí rozvoj plně integrované digitální end-to-end platformy, jejímž prostřednictvím chce Eurowag učinit odvětví komerční silniční dopravy čistším, spravedlivějším a efektivnějším.

Skupina Inelo je mezinárodním lídrem v oblasti řešení pro dopravní průmysl. Společnost působí na více než desítce evropských trhů a už 20 let poskytuje odvětví komerční silniční dopravy digitální řešení, například v podobě softwaru pro satelitní lokalizaci GPS (lokalizace vozů řidičů, trasování a monitorování vozidel) či softwaru pro analýzu a vyúčtování pracovní doby řidičů. V posledních několika letech v rámci fondu Innova Capital uskutečnila skupina Inelo čtyři strategické akvizice společností NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile a FireTMS. Díky tomu mohla Inelo Group pokračovat v dynamickém růstu a vyvinout se z lokální firmy v lídra v oblasti integrovaných technologií pro dopravu v regionu střední a východní Evropy.

Produktové portfolio Eurowagu získává kriticky důležitou službu

V současné době disponuje telematickými zařízeními Inelo přibližně 87 tisíc vozidel, asi 100 tisíc řidičů využívá software Inelo pro vyúčtování pracovní doby a dalších téměř 60 tisíc jich využívá zúčtování prostřednictvím outsourcingové služby. Kromě toho dodává polská společnost 43 kontrolním inspekcím ve 23 zemích nástroje, které se používají ke kontrole mezinárodní silniční dopravy.

„Tato strategicky významná transakce přináší Eurowagu nejen novou a větší škálu možností, ale také nás výrazně přibližuje k naplnění naší ambice poskytovat zákazníkům v sektoru komerční silniční dopravy plně integrovanou, digitální end-to-end platformu,“ říká Martin Vohánka, zakladatel a generální ředitel společnosti Eurowag, a pokračuje: „Síť Eurowagu se díky společnosti Inelo rozšiřuje přibližně o 87 tisíc nákladních vozidel, což upevňuje naši pozici předního poskytovatele řešení pro správu vozového parku v odvětví komerční silniční dopravy v regionu střední a východní Evropy. Neméně důležitý je fakt, že se naše produktové portfolio rozšířilo o řešení pro řízení pracovní dobry. Tato služba je pro zákazníky kriticky důležitá, a významně tak přispívá k jejich vysoké retenci. Těšíme se, až Magdalenu, Mikolaje a celý jejich tým přivítáme v Eurowagu a budeme moci společně pracovat na dalším rozšiřování naší digitální end-to-end platformy.“

„Vlna digitalizace, která se šíří napříč odvětvím komerční silniční dopravy, má velký potenciál, a Eurowag jej rozeznal spolu s námi. Jsem ráda, že díky partnerství se společností Eurowag budeme pokračovat v rozvoji našeho jednotného, komplexního řešení pro evropskou komerční silniční dopravu. Věřím, že spojení sil s celoevropským lídrem urychlí náš růst,“ vyjádřila se Magdalena Magnuszewska, generální ředitelka skupiny Inelo.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.